Camera Deputatilor a votat miercuri, 11 septembrie 2019, in calitate de for decizional, proiectul de lege privind eliminarea stampilei din administratia publica. Initiativa prevede ca institutiile administratiei publice nu vor mai fi obligate sa utilizeze stampila in relatia cu cetatenii sau cu alte institutii. Exceptie fac doar acele institutii sau autoritati publice carora, prin legi speciale, li se impune expres folosirea stampilelor.
Initiativa legislativa a fost adptata cu 207 voturi "pentru", 1 vot impotriva si 58 de abtineri. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe 7 noiembrie 2018, iar miercuri, 11 septembrie 2019, decizional de Camera Deputatilor si urmeaza sa fie trimis la promulgarea de catre presedintele Klaus Iohannis.
"Marele merit al noii legi este ca ea creeaza premisele digitalizarii si simplificarii birocratiei. Atata vreme cat stampila nu mai este obligatorie, documentele vor putea circula mai usor, in format digital, nu va mai fi necesar exemplarul ”original” pe hartie si cu stampila si totul va putea fi trimis si primit online, cu semnatura electronica. (Vor ramane in uz doar parafele speciale, cele care sunt stabilite conform unor legi precise, cu instructiuni clare de utilizare)", spune Cristian Ghica (USR), unul din initiatorii proiectului de lege.
Stampila, eliminata din administratia publica. Utilizarea stampilei nu va mai fi obligatorie. Proiect votat
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...