Consiliul Judetean Salaj a aprobat in sedinta ordinara de joi, 28 februarie, proiectul "Dotare cu aparatura medicala a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau" si cheltuielile legate de acesta.

rn

Valoarea totala este in cuantum de 11.666.837 de lei, din care cheltuieli eligibile 10.700.750 de lei, rezultand o contributie la proiect de aproape un milion de lei.
Proiectul a parcurs primele doua etape ale procesului de evaluare specific Programului Operational Regional si se afla la momentul actual in faza premergatoare demararii etapei de pre-contractare, conform notificarii din 26 februarie 2019, transmisa de ADR Nord – Vest.
Prin investitia propusa se vor dota cabinetele de specialitate ale Ambulatoriului si laboratoarele care deservesc atat ambulatoriul, cat si spitalul, respectiv cele aferente urmatoarelor cabinete de specialitate: Medicina Interna, Endocrinologie, Gastroenterologie, Recuperare, Medicina fizica si Balneologie, Cardiologie, Chirurgie Generala, Neurochirurgie, Chirurgie Plastica, Microchirurgie Reconstructiva si Arsi, Chirurgie si Ortopedie infantila, Ortopedie si Traumatologie, Obstetrica – Ginecologie, Pediatrie, Oftalmologie, ORL, Neurologie, Dermatovenerologie, Nefrologie, Laborator Radiologie si Imagistica Medicala, Medicina Muncii, Trusa de Urgenta – Tratament Ambulator, Laborator Explorari Functionale, Laborator Analize Medicale, Anatomie patologica, Urologie.
Prin proiect se vor achizitiona echipamente medicale noi, de ultima generatie, la cele mai inalte standarde, se spune in proiect.

rn

Eforturi umbrite de pierderea celor 14 milioane de lei
de la guvern pentru modernizarea Spitalului Judetean

rn

Noile eforturi ale Consiliului Juetean Salaj, condus de Tiberiu Marc, care are in administrare Spitalului Judetean, sunt umbrite de marea pierdere a celor 14 milioane de lei promisi de guvern pentru modernizare. 

rn

Printr-o adresa catre Consiliul Judetean Salaj, guvernul condus de Viorica Dancila comunica in 3 decembrie ca isi ia inapoi banii alocati de la bugetul de stat pentru finatarea reparatiilor capitale si a altor investitii, care vizau extinderea ambulatoriului si a blocului operator.
Salajenii isi facusera mari sperante pentru modernizarea si cresterea capacitatii Spitalului Judetean de a ne trata la alt nivel, pentru ca proiectul ratat si intens mediatizat anul trecut ca o promisiune ferma prevedea construirea a inca patru sali de operatii si a unui spatiu destinat expres spitalizarilor de zi.
Blocul operator al Spitalului Judetean a ramas cel mai neajutorat sector din spital. In cele cinci sali de operatie care exista acum, nu sunt conditii tocmai bune pentru ca chirurgii sa-si faca treaba. Pe langa ca nu sunt destule, sunt vechi si utilate… in vechime.
Motivul pentru care guvernul si-a luat banii inapoi e simplu. Administratia judeteana condusa de Tiberiu Marc nu si-a facut treaba, nu i-a investit pentru scopul in care au fost alocati. Consiliul Judetean a fost depasit, adica nu s-a priceput sa coordoneze proiectul.
Deputatul Seres Denes, cel care a obtinut anul trecut finantarea prin amendamentele depuse la proiectul de buget pentru anul 2018, spunea in decembrie ca pur si simplu nu s-a reusit sa se cheltuie banii.
Dar ca administratia judetului e nepriceputa este deja de notorietate. Imediat dupa sedinta de Consiliu Judetean din luna octombrie, PNL Salaj remarca de altfel ca din bugetul destinat sectiunii de dezvoltare a judetului pe anul acesta, conducerea PSD – UDMR a Consiliului Judetean Salaj nu s-a priceput sa consume decat putin peste 12 la suta, ceea ce inseamna ca proiectele pentru dezvoltarea judetului nu sunt puse in practica.