Spitalul Județean a bifat 1.010 operații de endoprotezare articulară. Echipele medicilor Neaga și Vereș au schimbat viața unui pacient

Spitalul Județean de Urgență Zalău a marcat cea de-a 1.010-a intervenție de endoprotezare articulară efectuată în cadrul Secției de Ortopedie și Traumatologie, anunță reprezentanții unității.
Endoprotezarea articulară sau operația de protezare a unei articulații a fost realizată zilele trecute de o echipă de profesioniști coordonată de medicul Florian Neaga.
Din echipa de chirurgi au făcut parte medicii Horia Cucuian, Ciprian Nagy, Gheorghe Nagy și Szasz Botond, iar echipa de anesteziști a fost coordonată de medicul Viorel Vereș. Cert este că, în urma intervenției, pacientul care a beneficiat de această procedură complexă va avea calitatea vieții mult îmbunătățită.
”Realizarea acestor intervenții chirurgicale în cadrul SJU Zalău a fost posibilă prin implicarea medicilor din Secția de Ortopedie-Traumatologie – dr. Horea Cucuian, dr. Ciprian Nagy, dr. Gheorghe Nagy și dr. Szasz Botond, alături de asistenții instrumentari din Blocul Operator precum și asistenții medicali, kinetoterapeuții și infirmierele din Secția Ortopedie. Un rol deosebit de important în reușita acestei operații a avut-o și personalul Secției de Anestezie-Terapie Intensivă, coordonată de dl dr. Viorel Vereș.

Endoprotezarea articulară sau operația de protezare a unei articulații (șold, genunchi cel mai frecvent) este cea mai eficientă metodă de tratament în cazul patologiilor degenerative sau traumatice ale articulațiilor și devine o intervenție chirurgicală ortopedică tot mai frecvent întâlnită, fiind o operație ce permite restabilirea mobilității pierdute a articulațiilor. Tipul de proteză care se impune este diferit pentru fiecare pacient în funcție de vârstă, diagnostic și rezultatul funcțional urmărit, însă în toate cazurile, adresarea timpurie a pacientului la medicul ortoped asigură tratamentul optim”, informează Spitalul Județean de Urgență Zalău.