Operationalizarea Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) in judetul Salaja a avut loc la data de 16 decembrie 2011, cand au fost infiintate patru centre SMURD la Zalau, Simleu Silvaniei, Nusfalau si Ileanda. Au taiat panglica SMURD Salaj fostul ministru al MAI Traian Igas, actualul ministrul al Sanatatii Raed Arafat si inspectorul sef al IGSU Marcel Lucaciu. In anul 2012 au fost inregistrate la nivelul judetului Salaj 2103 interventii SMURD, totalizand in medie sase interventii pe zi. Gama interventiilor la care a participat SMURD-ul include toate urgentele care pun viata unei persoane in pericol imediat, de la accidentele rutiere, accidentele de munca sau casnice, caderile de la inaltime, starile de inconstienta ce includ si stopurile cardiorespiratorii si nu in ultimul rand accidentele cu victime multiple. In multe dintre cazuri echipajele SMURD au colaborat cu ambulanta, echipajele pentru descarcerare si au asistat la incendii unde era pericolul intoxicarii cu fum atat a salvatorilor cat si al celor salvati.
Incepand cu anul 2008 si pana in prezent au fost pregatiti in acordarea primului ajutor calificat privind efectuarea procedurilor de descarcerare si alte operatiuni de salvare 116 paramedici in centrele de pregatire ale MAI de la Targu Mures si Oradea. „Pentru cei care cred in SMURD Salaj, multumirile noastre si ale celor salvati”, transmite colonelul Adrian Chichisan, seful ISU Salaj.
SMURD Salaj a implinit un an
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...