In top 20 cele mai sărace regiuni din UE, Nord-Vestul Romaniei ocupă locul 15, depăşit doar de regiunea Centru a ţării.
Regiunea Nord-Vest a Romaniei, adică judeţele Sălaj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş şi Satu Mare, ocupă locul 15 intr-un top al celor mai sărace 20 de regiuni din Uniunea Europeană, potrivit unui raport al Eurostat, care analizează valorile medii ale Produsului Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor, in funcţie de regiuni de dezvoltare, la nivelul anului 2008. Totuşi, imbucurător este faptul că ne situăm pe penultimul loc in topul sărăciei din regiunile de dezvoltare din Romania. Singura regiune mai bogată decat Nord-Vestul este zona de centru, compusă din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, cu excepţia zonei Bucureşti-Ilfov.
Şase regiuni din Romania sunt in topul sărăciei
Cea mai săracă regiune din UE este zona Severozapaden din Bulgaria, care are un PIB pe cap de locuitor de 28 la sută din media europeană. Urmează, la o distanţă foarte mică, regiunea Nord-Est a Romaniei, reprezenta-tă de judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău şi Vaslui, unde puterea de cumpărare a fost de 29 la sută din media UE. Pe locul al şaptelea se plasează zona Sud-Vest, respectiv Oltenia: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Valcea. Locul opt este ocupat din nou de Romania cu zona Sud-Est, adică judeţele Brăila, Buzău, Galaţi, Tulcea, Constanţa şi Vrancea. Regiunea Sud-Muntenia, ju-deţele Argeş, Călăraşi, Damboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman, ocupă locul 10, devansand cea mai săracă regiune din Polonia.
Cei mai bogaţi oameni vin de la Londra

Cea mai bogată regiune din Uniunea Europeană este cartierul financiar al Londrei, unde puterea de cumpărare reprezintă 343 la sută faţă de media din UE. Urmează Luxembourg cu 279 la sută şi Bruxelles cu 216 la sută. Praga este cel mai bogat oraş din zona statelor foste comuniste, ocupand locul al şaselea in UE cu 172 la sută din puterea medie de cumpărare, peste Viena sau Stockholm.