Am mai spus si o mai spunem, romanii voteaza personajele care stiu sa iasa in fata si sa dea din coate sau, pur si simplu,voteaza cu contracandidatii celor pe care nu-i agreaza deloc. De ce nu-i sufera pe unii si-i agreaza pe altii e o sporovaiala care ar putea dura zile intregi. In tari avansate, cei mai multi cetateni voteaza in functie de optiunile politice proprii sau, altfel zis, in functie de avantajele si dezavantajele pe care le au in urma aplicarii unor doctrine politice. La noi sunt votate personajele si imaginea pe care acestea si-au creat-o in urma campaniei electorale, mai mult sau mai putin destepte. Ieri a fost ultima zi de depunere a candidaturilor pentru structurile locale si judetene. Au aparut nume noi, cel putin in Salaj, pe listele de candidati, fie ca e vorba de primar, consilier local sau judetean ori presedinte de judet. Veteranii au fost trasi unii pe linie moarta, altii pe linie mai putin… eligibila. Nume cunoscute doar pe de o parte s-au catarat in topul listelor de candidati. E bine si asa! Si, totusi, pe cine punem stampila, pentru ca multora dintre noi li s-a facut greata de aceleasi mutre politice din ce in ce mai acre. Insa, multi dintre candidati nu stiu ei insisi daca sunt de stanga sau de dreapta si nici nu-i prea intereseaza doctrina politica ce ar putea fi aplicata de partidul lor. Lucrurile sunt cu atat mai discutabile cu cat, de exemplu, nu este foarte sigura culoarea politica a unui partid important, aflat pe scena politica, adica a PDL-ului. Si in aceste conditii, solutia romanului este sa voteze un om, unul simpatic si popular, in schimbul unuia care reprezinta o directie politica si sociala clara. Acesta este, hai sa-i zicem, norocul nostru. Si pana cand scena politica nu va fi una clara si curata, romanii nu vor sti pe cine si cum sa aleaga.
Si totusi, pe cine punem stampila?
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...