UE a alocat trei milioane de euro pentru niste studii in urma carora a ajuns la concluzia ca in urmatorii zece ani vanzarea de semipreparate din insecte in ma-gazine nu va mai reprezenta o noutate pentru europeni. Deocamdata e interzisa vanzarea produselor din larve si gandaci, dar expertii UE ne asigura ca modificarea legislatiei reprezinta cel mai mic impediment. Se pune deja serios problema diferentei de calitate dintre gandacii „eco” si cei care vor fi crescuti in ferme industriale! Bine, asta putin mai incolo, cand vom deveni mai pretentiosi in ceea ce priveste calitatea produsului „gandac”. Expertii astia in tot si in toate, care printre altele vor sa interzica micii, ne dau exemplu popoarele asiatice care se delecteaza cu gandaci de mii de ani. Pe cand ne gandeam noi sa vina cativa asiatici pe la noi sa ne scape de gandacii de bucatarie, iata ca ne vedem obligati sa-i protejam, ba mai mult, la categoria afacerilor pe timp de criza am putea gasi titluri care sa sune cam asa:”deschide-ti propria afacere, cresterea gandacilor de bucatarie”. Desigur, si aceasta necesita un minim de efort si ceva finantare, nu cine stie ce. Se stie ca gandacii de bucatarie vin dupa mancare si, daca nu vom fi murit inca de foame, sigur vor mai gasi ceva resturi de franzela prin casa. Ideea care sta la baza afacerii e sa lasam cat mai multe resturi alimentare ca sa se poata inmulti rapid. Pe urma ii punem in borcane si sunam la restaurant ca sa-i livram. Profitul este garantat! Eu o sa merg azi sa cumpar niste mici ca sa am ce sa le povestesc nepotilor despre cat de „nesanatos” era pe vremuri sa mananci normal.