Din rândurile valoroase și transcendente ale calendarelor bizantine se desprinde astăzi o altă personalitate spirituală deosebită, și anume cea a Sfântului Tit, făcătorul de minuni.

Tit a trăit în timpul perioadei iconoclaste din secolul IX. Simțind chemarea către lumi tainice și înalte, el s-a călugărit de tânăr și a dobândit două dintre cele mai mari virtuți: smerenia și ascultarea. În vremurile persecuțiilor împotriva icoanelor și a celor ce le onorau, Tit a stat tare și neclintit ca un adevărat stâlp al valorilor și principiilor creștine.

Pentru marea sa dragoste, umilință și castitate, Dumnezeu l-a gratificat cu darul facerii de minuni, atât în timpul vieții, cât și după trecerea sa la cele veșnice, arătându-ni-se astfel continuitatea în eternitate a celor ce cred și-L urmează pe Christos.

Lăsând creștinilor un autentic mod de traire morală și creștinească, Sfântul Tit a murit în pace în secolul IX.

Dragi cititori, cât este de mare valoare și rar lucru astăzi să-ți închei traiectoria pământească în pace? Cât este de consolator să știi că-ți trăiești viața sub cupola unor valori supreme? Cât de înălțător și motivant este să te știi în slujba realităților permanente cu care ai convingerea că te vei contopi la finalul vieții? Credința creștină rămâne singura lămurire și singurul ideal fără iluzii.

Viața sfântului Tit să ne inspire și să ne ghideze!