Comisia de muncă din Se-nat şi cea de buget au adoptat ieri in şedinţă comună un amendament propus de se- natorul PSD Liviu Pop prin care sunt deblocate posturile buge-tare din toate domeniile, insă actul normativ mai are nevoie de votul plenului şi al Camerei Deputaţilor. Preşedintele Co-misiei de muncă, Liviu Pop, a declarat pentru MEDIAFAX că amendamentul adoptat la propunerea sa elimină in fapt abrogarea articolului care prevedea blocarea angajărilor in sistemul bugetar „pe regula 15 la sută din posturile vacantate să fie ocupate”. „Trebuie să fim corecţi. In condiţiile in care există buget, se pot face aceste angajări. Noi avem prin angajamentele cu Comisia Euro-peană, Banca Mondială şi FMI prevederea că in anul 2013 nu trebuie să depăşim 1.187.000 de bugetari. In momentul de faţă, din datele pe care le-a prezentat Ministerul de Finanţe, acest plafon e depăşit cu 1.833, deci foarte, foarte puţin. In condiţiile in care cheltuielile de buget de personal sunt prevăzute in legea bugetului de stat, lucrurile sunt foarte simple: se vacantează un post, există buget, se scoate la concurs. Nu e nevoie să se vancanteze şapte posturi pentru a angaja o persoană”, a explicat Pop. Proiectul de lege urmează să fie supus votului in plenul Senatului, urmand ca decizia finală in acest caz să fie luată la Camera Deputaţilor.
Senatul pregateşte deblocarea osturilor din sistemul bugetar
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...