Primăria Municipiului Zalău scoate din nou licitație două puncte termice din oraș. PT 37 de pe strada Pictor Ioan Sima și PT 3 de pe strada Sfânta Vineri nr. 15A au fost scoase la licitație în vederea concesionării și în luna mai, însă atunci nu au existat doritori. Administrația locală mai face o încercare în 12 iulie, iar cei interesați pot solicita clarificări până în 30 iunie. Data limită pentru depunerea ofertelor este 8 iulie.
Administrația locală spune că a decis concesionarea imobilelor pentru că au existat solicitări în acest sens.
“Imobilele construcții cu destinația de Puncte Termice cu teren aferent sunt proprietatea publică a Municipiului Zalău, fiind expuse degradării prin neutilizarea și neexploatarea lor corespunzătoare. Astfel, considerăm că sunt necesare măsuri pentru punerea în siguranță și pentru valorificarea acestor construcții”, explică municipalitatea.
PT 37, concesionat pe 25 de ani pentru 108.300 lei, preț de pornire
În luna aprilie a acestui an, Consiliul Local a adoptat o hotărâre prin care se aprobă concesionarea PT 37 de pe strada Pictor Ioan Sima pe o perioadă de 25 de ani. Acest punct termic are o suprafață de 201 mp și un teren aferent de 668 mp, e neîmprejmuit și nu se numără printre cele renovate de municipalitate.
Prețul de pornire al licitației este de 108.300 lei, fără tva. Redevența stabilită în urma licitației se va plăti de concesionar în rate trimestriale, eșalonate, pe o perioadă de 15 ani. În fiecare an, la 1 ianuarie, valoarea redevenței se va indexa automat cu rata inflației înregistrată î anul precedent.
PT 3, concesionat pe 25 de ani pentru 144.000 lei, preț de pornire
Tot prin hotărâre de Consiliu Local s-a decis și concesionarea PT 3, situat pe strada Sfânta Vineri nr. 15A. Acesta are o suprafață construită la sol de 363 mp și o suprafață de teren aferent de 381 mp. Nici acest punct termic nu a fost renovatde către primărie.
Prețul de pornire al licitației este 144.000 lei, fără tva. Redevența stabilită în urma licitației se va plăti de concesionar tot în rate trimestriale, eșalonate, pe o perioadă de 15 ani.
Fostele Puncte Termice pot deveni spații comerciale
Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții municipalității, în aceste spații vor putea fi derulate activități de comerț cu produse alimentare sau nealimentare, activități de prestări servicii – frizerie, coafor, reparații aparate casnice, florării, xerox – profesiuni liberale sau sedii de firme.
”Conform Certificatului de Urbanism, în aceste puncte termice sunt interzise discoteci, cluburi, unități productive poluante sau incomode prin traficul generat, unități agro-zootehnice adăposturi pentru animale, abatoare, stații de întreținere auto, construcții provizorii de orice natură, depozite en gros/ de substanțe inflamabile sau toxice/materiale refolosibile, platforme de precolectare a deșeurilor urbane, orice lucrări de terasament care împiedică evacuarea și colectarea apelor meteorice”, mai precizează reprezentanții Primăriei.