Școala “Simion Bărnuțiu” Zalău va fi reabilitată. Investiția pentru renovarea tuturor corpurilor unității de învățământ se ridică la aproape 40 de milioane de lei.

Printre lucrările ce urmează a fi executate se numără consolidarea pereților, consolidare planșeu, refacere șarpantă, izolare termică, înlocuire ferestre, restaurarea elementelor arhitecturale, reabilitarea sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei, modernizarea instalației de iluminat, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu; utilizarea surselor regenerabile de energie, finisaje interioare, adaptarea infrastructurii pentru persoane cu dizabilități.

Finanțarea este asigurată, parțial, prin PNRR – Componenta 5: Valul Renovării. Conform Contractului de finanţare, valoarea maximă eligibilă este de 11.150.376 lei cu TVA, valoare stabilită în conformitate cu prevederile ghidului de finanţare. Potrivit devizului general, întocmit la faza SF, pentru varianta recomandată de proiectant valoarea totală a investiţiei este de 39.655.388 lei cu TVA, din care partea de construcţii montaj reprezintă 21.229.049 lei cu TVA.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de joi, 17 octombrie, se află și proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice, faza DALI, și a principalilor indicatori tehnico-economici ai investiţiei „Creşterea eficienţei energetice a şcolii Simion Bărnuţiu din Municipiul Zalău”.