Academiile militare, pregatite sa sune „Adunarea!”
Conformandu-se dictonului „Tara, tara, vrem ostasi”, angajatii Centrului Militar Judetean (CMJ) Salaj anunta toti tinerii interesati, ca Ministerul Apararii asteapta cu bratele deschise peste 500 de aspiranti la gradul de ofiter si aproximativ 220 de viitori maistri militari, in academiile si scolile militare de pe intreg cuprinsul tarii.
Pentru a se putea inscrie la concursul de admitere la o scoala militara, candidatii trebuie sa aiba varsta maxima de 24 de ani (22 in cazul celor care doresc sa urmeze cursurile Academiei Fortelor Aeriene) si studii liceale absolvite cu diploma de bacalaureat.
Totodata, maiorul Silviu Abudanii, ofiter de relatii cu presa al CMJ Salaj, a precizat ca din cele peste 700 de posturi, aproximativ 230 sunt destinate reprezentantelor „sexului frumos”, singura scoala unde femeile au „interzis” in aceasta sesiune de admitere fiind Academia Fortelor Navale.
Pe langa viitorii studenti in scolile militare, CMJ desfasoara, in aceasta perioada si programe de inscriere si consiliere a subofiterilor si ofiterilor in rezerva, pe filiera indirecta.Astfel, vor fi oragnizate cursuri de pregatire pentru 200 de ofiteri – la diferite arme- precum si pentru 200 de muzicieni, care vor sa faca parte din orchestrele militare. Candidatii pentru aceste posturi, trebuie sa provina din randul subofiterilor si ofiterilor in rezerva, sa aiba varsta maxima de 30 de ani si sa fie licentiati ai unei institutii de invatamant superior.
Un loc de munca sigur si un salariu decent
„Printre cele mai importante avantaje pe care le putem oferi tinerilor care urmeaza academiile si scolile militare sunt educatia gratuita, siguranta locului de munca dupa absolvire, precum si un salariu lunar decent, locuinta de serviciu sau compensatie lunara pentru chirie”, a declarat maiorul Silviu Abudanii.