Cei mai mulţi resimţim trecerea de la iarnă la primăvară printr-o lipsă de vitalitate şi forţă, o stare de oboseală continuă şi discomfort emoţional. Organismul
este epuizat din cauză că o perioadă lungă de timp nu am consumat fructe şi legume proaspete, am făcut mai puţină mişcare. Persoanele mai in varstă şi bolnavii cronici suportă mai greu schimbarea vremii prin dureri articulare sau reumatismale.
Fructe şi legume proaspete pentru intărirea imunităţii
Pieţele de legume şi fructe ţin loc de farmacie pentru combaterea asteniei şi intărirea sistemului imunitar. Consumaţi zilnic spanac, salată verde, urzici, leurdă, lobodă, ştevie, morcovi, varză, ceapă şi usturoi verde, pătrunjel etc. atat poaspete, cat şi gătite. Acestea curăţă organismul de toxine, reglează tranzitul intestinal, scad colesterolul şi asigură aportul necesar de vitamine şi minerale.
Ca desert alegeţi struguri, lămai, portocale, grapefruit, mere sau alte fructe, fie ca atare fie sub formă sucuri.
Spirulina, energizant şi antianemic
Spirulina este una dintre cele mai complexe remedii naturale. Prin compoziţia sa asigură o curăţare de toxine a organismului, oferă energie, şi previne imbătranirea prematură, stimuland procesul de creştere şi memoria.
De asemenea, spirulina ajută la creşterea imunităţii naturale a organismului şi combate anemia şi stresul.
Condimentele şi produsele apicole iţi redau pofta de viaţă
Condimentele puţin picante (busuiocul, maghi-ranul, leuşteanul, rozmarinul) reprezintă surse de vitamine şi minerale. Combat depresia şi stresul, revigorand psihicul. Tinctura de rozmarin are efect tonic general şi nervos, fiind un stabilizator psiho-emoţional. Totodată, preparatele apicole sunt o sursă valoroasă de aminoacizi, vitamine din grupul B, minerale, enzime: mierea, polenul, pastura, lăptişorul de matcă.
Fructele uscate prelungesc viaţa
Drojdia de bere este un adevărat rezervor natural de vitamine din complexul B, care ajută la redobandirea tonusului fizic şi psihic şi la imbunătăţirea capacităţii de concentrare şi memorare. Fructele uscate constituie, de asemenea, o sursă de energie (curmalele, smochinele, stafidele), deoarece conţin multe vitamine, inclusiv din grupul B, minerale. Combat astenia, anemia, energizează şi revitalizează. Totodată, au proprietăţi antioxidante şi intarzie apariţia semnelor de imbătranire.