Sase drumuri judetene au fost trecute, in aprilie 2011, in administrarea Ministerului Dezvoltarii Regionale, pe motiv de reabilitare a acestora prin Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii. Insa, finan-tarea programului a fost oprita in luna martie a acestui an de catre premierul Victor Ponta, pe motiv ca finantarile sunt dubioase. Ceea ce face ca cele sase drumuri judetene din Salaj sa fie in curtea nimanui, cu atat mai mult cu cat ar trebui intervenit pe ele pentru deszapezire.

Problema drumurilor cedate sub administrarea Ministerului Dezvoltarii a fost ridicata in Consiliul Judetean de catre consilierul liberal Livia Chende. Insa, prese-dintele Consiliului Judetean, Tiberiu Marc, nu a putut da un raspuns clar, aratand ca Ministerul Dezvoltarii ar trebui sa dea un raspuns. Preocu-parea consilierilor judeteni tine de faptul ca in multe din zonele respective nu s-a putut circula cand a nins si interventia pentru curatarea drumurilor nu se stie cui trebuie pusa in carca. „Saptamana trecuta vroiam sa merg de la Agrij spre Ciucea si am ramas inzapezit. Mai erau inzapezite o masina si un autobuz, dincolo de Buciumi, spre Poic”, a spus si Alin Demle, consilier judetean din partea PP-DD. Faptul ca tocmai consilierii judeteni cer explicatii asupra acestor drumuri arata ca problemele cu zapada au fost serioase inca de la prima ninsoare. In schimb, Mircea Ghiurco, directorul Tehnic al Directiei care se ocupa de drumuri din cadrul Consiliului Judetean spune ca administrarea acestor drumuri a fost cedata pentru reparatii Ministerului Dezvoltarii, insa deszapezirea este tot in sarcina Consiliului Judetean. „In functie de categoria in care intra drumurile respective, de lucrari se ocupa primariile, carora le-a fost cedata sarcina cu deszapezirea”, precizeaza Mircea Ghiurco.
In 29 aprilie 2011, Consiliul Judetean aproba trecerea in administratia Ministerului Dezvoltarii a sase tronsoane de drumuri judetene, pentru ca acestea sa fie incluse in Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii pentru reabilitare. In aceasta situatie se afla DJ 191 D Nusfalau (DN 1H) – Boghis – Valcau de Jos – Fizes – Sig – Tusa – limita cu judetul Cluj, intre kilometrul zero si km 31,33. Al doilea drum aflat in aceeasi situatie este DJ 109P, de la DN 1H – Halmasd – Cerisa, Cosniciu de Jos – Ip – Zauan Bai – Camar – limita cu judetul Satu Mare, pe doua portiuni aflate intre kilometrul 2,4 si 9,15, precum si intre kilometrul 10 si 11,4. La fel, DJ 191 C, de la Nusfalau – Huseni – Crasna – Mesesenii de Jos – Aghires – Zalau – Moigrad – Brebi – Creaca, de la kilometrul zero la 27,84 si intre km 41,441 si 50,035. In aceeasi situatie se afa DJ 108F, de la Simleu – Maieriste – Moiad – Sarmasag – Chiesd – limita cu judetul Satu Mare, intre kilometrul 4,2 si 16. Tot in zona Nusfalaului, DJ 110E, spre Plopis – Fagetu – limita cu judetul Bihor, de la kilometrul zero la 24,20. Si nu in ultimul rand vorbim de DJ 108A, de la limita cu judetul Cluj la Huta – Bogdana – Buciumi – Bodia – Agrij – Pausa – Romanasi – Creaca – Benesat, pana la limita cu judetul Maramures, pe tronsonul cuprins intre kilometrul 30 si kilometrul 40.