Este sigura o minivacanta de patru zile – din 26 aprilie, vineri, pana in 29 aprilie, luni. Daca guvernul va da liber si 30 aprilie, marti, pentru a face legatura cu 1 Mai, care cade miercuri si este tot libera legala, bugetarii vor avea parte de sase zile fara munca

rn

Salariatii se vor bucura, intre 26 si 29 aprilie, de o minivacanta de patru zile, cu ocazia Pastelui, avand in vedere ca Vinerea Mare (cade in 26 aprilie anul acesta) a devenit de anul trecut zi de sarbatoare legala, iar a doua zi de Pasti, (29 aprilie, luni) este zi libera legala. 

rn

in plus, la doua zile dupa incheierea acestei minivacante este si 1 Mai (Ziua muncii), zi in care, de asemenea, nu se lucreaza. Astfel, daca Guvernul ia decizia de a face punte intre aceste zile nelucratoare si da liber bugetarilor in 30 aprilie (marti), angajatii la stat ar putea beneficia de o minivacanta mai consistenta, de sase zile.
Angajatii care vor fi nevoiti sa lucreze in oricare din aceste zile trebuie recompensati de angajatori. Conform legislatiei, angajatorii sunt obligati sa acorde timp liber salariatilor in zilele nelucratoare de sarbatoare legala, dar exista si categorii de angajati care trebuie sa se prezinte la munca chiar si in aceste zile – angajatii din unitatile sanitare sau cele de alimentatie publica, precum si locurile de munca in care activitatea nu se poate intrerupe din cauza caracterului procesului de productie sau specificul activitatii.
Pentru munca prestata in zile nelucratoare, salariatii au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. Daca nu pot primi timp liber, salariatii au dreptul de a primi un spor de cel putin 100 la suta din salariul de baza.
Angajatorii care nu acorda salariatilor timp liber in zilele nelucratoare sau care nu-i recompenseaza pentru munca in respectivele zile risca amenzi intre 5.000 si 10.000 de lei.