Participarea la activitati in perioada 1-5 aprilie este obligatorie, exceptie facand elevii care participa la concursuri si olimpiade scolare
Doar un singur an scolar a rezistat saptamana de „Scoala altfel”, introdusa in programa scolara in anul 2011-2012 de catre fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, pentru ca actualii reprezentanti ai Ministerului Educatiei au modificat structura anului scolar 2012-2013 si au transformat, totodata, saptamana de educatie non-formala intr-un program denumit „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”. Acest program va fi organizat de toate unitatile de invatamant in perioada 1-5 aprilie si modalitatea de desfasurare a programului a fost publicata ca anexa la Ordinul 5635 emis de actualul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu, ordin ce reglementeaza structura anului scolar in curs.
Diferente in ce privesc activitatile pe care le vor avea prescolarii, elevii si cadrele didactice in saptamana de „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” comparativ cu saptamana de „Scoala altfel” nu exista, decat denumirea programului, iar elevii care participa la olimpiadele si concursurile scolare ce vor fi organizate in perioada 2-7 aprilie nu vor fi inclusi in activitatile unitatilor de invatamant. Programul da posibilitatea scolilor si gradinitelor sa se asocieze si sa organizeze activitati culturale, tehnico-stiintifice, sportive, pentru promovarea valorilor umanitare, de educatie rutiera, ecologica si protectie a mediului. Propunerile pentru activitatile ce se vor organiza in cadrul programului le pot face si parintii, impreuna cu cadrele didactice si cu elevii, si vor fi centralizate de consilierii educativi din cadrul unitatilor de invatamant. Apoi, activitatile propuse vor fi votate in consiliile de administratie a scolilor, dupa care vor deveni obligatorii. Programul activitatilor trebuie sa aiba cel putin acelasi numar de ore pe care le-ar fi petrecut elevii la cursuri, precum si acelasi numar de ore prevazute in programul saptamanal pentru fiecare cadru didactic. Toate activitatile vor fi monitorizate de reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean, iar elevii si profesorii care nu participa la activitati vor fi trecuti absenti, respectiv nu vor fi remunerati pentru orele pe care le-au absentat.