Dupa folosirea germenilor de grau se observa o imbunatatire considerabila a starii de sanatate.
Tratarea diferitelor afectiuni prin introducerea in regimul almentar zilnic a germenilor de grau are rezultate uimitoare. In germenii de grau, exista intr-o cantitate foarte mare vitaminele din grupa B, stimulatorii activitatii vitale a organismului uman. in germenii de grau se gasesc si alte substante utile, fermenti pentru reglarea activitatii celulelor din corpul uman si din sistemul nervos. Ca urmare a folosirii germenilor de grau s-a observat la unele persoane in tratarea unor afectiuni serioase, parul a devenit mai des, a crescut acuitatea vizuala, coordonarea miscarilor, intarirea dintilor. La oameni de orice varsta dupa folosirea germenilor de grau doua-trei saptamani se observa o imbunatatire considerabila a starii de sanatate.
Cu 12-24 de ore inainte de a fi folosit, graul se spala cu apa rece, iar dupa aceea cu apa calda (37-40 de grade Celsius). Dupa ce a fost spalat se adauga apa pana la stratul superior de grau (acesta nu trebuie acoperite cu apa); se pune sul intr-un loc calduros si se acopera cu un prosop, dar nu foarte gros pentru ca semintele sa poata respira. Dupa ce a trecut de 12-24 de oare, graul incoltit se se spala in cateva ape, se trece prin masina de tocat, apoi se consuma, de preferat cu lapte cald. Terciul in care se adauga dupa gust unt, sare, zahar sau miere nu se fierbe.