Incepand cu 23 aprilie, aproape toata Romania este disponibila pe Google Street View, program de la Google Maps, care din 2010 acopera si teritoriul Romaniei. Daca in 2010 erau acoperite opt orase si cateva drumuri nationale, din vara anului trecut acoperirea Google Street a cuprins inca 39 de orase importante din tara, printre care si Zalaul. Romanii si strainii care vor sa viziteze orasul nostru se pot plimba virtual, prin intermediul imaginilor panoramice de 360 de grade inainte de a se decide sa vina fizic aici. Se poate vedea o locatie, un restaurant sau un obiectiv inainte de a ajunge acolo, cu ajutorul acestei aplicatii. Dan Bulucea, director al Google Romania a declarat miercuri ca „incepand de astazi, multe din locurile speciale din tara noastra pot fi vizitate direct din Google Maps.” „Prin Street View si imaginile sale panoramice, ori-cine va putea face o plimbare virtuala prin Muzeul Satului sau sa descopere Castelul Peles. In aceasta noua etapa de extindere a Street View in Romania, sute de localitati si zeci de mii de kilometri din tara noastra au devenit disponibili explorarii virtuale”. Prin acest program se pot accesa imagini la nivel stradal focalizand pe nivelul cel mai inalt din Goo-gle Maps sau deplasand pictograma portocalie „Pegman” din stanga hartii pe o strada conturata cu albastru.
Street View este o aplicatie a Google Maps, care poate fi accesata in 50 de tari, si este disponibila si in Google Earth si pe Google Maps pentru te-lefoanele mobile.
Salajul vazut din satelit
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...