În țară sunt 18.429 de biserci și 4.022 de școli, potrivit statisticilor de pe incont.ro. În Sălaj avem o biserică la 474 de sălăjeni (record la nivel de țară!) și o școală la 1.928 de locuitori. Reiese limpede că stăm bine, chiar excelent, cu bisericile. Si încă apar biserici ca ciupercile după ploaie. Abia clipești și se mai ivește una, dar de școli și de spitale nu auzi decât că se desființează, ba că nu sunt fonduri pentru spitale, ba că nu sunt destui elevi pentru a mai ține școlile deschise. Să subliniem un lucru important: dezechilibrele distrug armonia, iar situația se dezechilibrată în societate dacă ne referim la preponderența religiei față de oricare aspect. Ar trebui să se înțeleagă limpede că demersul nostru jurnalistic de față nu este nici pe departe îndreptat împotriva bisericii. Dar după principiul general recunoscut că ce-i prea mult nu-i bun, parcă e mult prea mult ca religia să intre cu buldozerul și în învățământ și în politică. E mult prea mult ca, pe lângă atâtea biserici în care poți afla de cuvântul Domnului, să mai bagi și obligatoriu, din oficiu, religia în școli. Moral este să lași omul să aleagă. stop_coloana Toate epocile istorice au verificat deja că un bine impus cu forța nu-i binevenit. Unde mai punem că biserica se cam implică și în politică, chiar dacă, oficial, nimeni nu recunoaște. Dacă numeroasele înregistrări audio și video care demonstrează că clerul face politică au fost repede catalogate cazuri izolate, atunci caz izolat să îl luăm și pe cel al Patriarhului Daniel. În ziua alegerilor prezidențiale, după ce ni s-au scos ochii toată campania cu un președinte ortodox, Preafericitul Daniel a dres busuiocul când a constatat că Iohannis e preferat, afirmând că “în istoria poporului român, Dumnezeu a lucrat și cu oameni străini de neam”.
Să fim creștini, nu fundamentaliști
Articole
Trăim, cântăm și simțim românește!
“Și e despre tine, dulce Românie, mândru plai cu pământ rupt din rai….Avram Iancu, Ioan Cuza și Ștefan au luptat, da da, aici în țara mea…”, au intonat, joi, copiii clasei a VI-a C, însoțiți de vocile zglobii, entuziaste și luminoase ale celorlalți elevi ai Școlii Gimnaziale “Simion Bărnuțiu” Zalău. Și nu putea să nu te încerce un sentiment de emoție, apartenență, recunoștință și mândrie de țară… Dragostea de țară este un sentiment superior: înseamnă grijă, respect…
Mai mult...Elevii și profesorii pot fi premiați de autoritățile locale și pentru alte tipuri de concursuri decât cele aprobate de Minister
Legea prin care consiliile judeţene şi consiliile locale vor putea asigura fonduri pentru premierea elevilor cu rezultate deosebite şi la alte concursuri decât cele aprobate anual de Ministerul Educaţiei a fost promulgată miercuri, 27 noiembrie, de președintele Klauss Iohannis. De asemenea, în baza aceleași legi, pot fi premiați elevii care au obţinut media 10 la examenele de evaluare naţională şi bacalaureat, dar şi a cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea acestora. Actul normativ completează în acest…
Mai mult...