În zilele de 21 – 22 octombrie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj au aplicat 229 de sancțiuni pentru nerespectarea legislației rutiere.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru viteză și, în plus, au reținut 23 de permise și cinci certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor desfășurate pe șoselele Sălajului, au fost legitimate 362 de persoane, au fost verificate 331 de autovehicule, au fost efectuate 228 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive. Urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate amenzi în valoare de 82.915 lei.

”Din totalul sancțiunilor, 62 au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză, 29 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost aplicate 7 sancțiuni pentru neacordarea priorității de trecere, 5 pentru folosirea telefonului mobil fără sistemul de tip „mâini libere”, alte 9 au fost aplicate pentru oprire sau staționare neregulamentară, alte două pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, au fost sancționate două depășiri neregulamentare, iar 115 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Totodată, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii rutieri sălăjeni au aplicat 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea O.G. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora”, precizează biroul de presă al IPJ Sălaj.

Scopul acțiunii, care va continua și în zilele următoare, este creșterea disciplinei rutiere, combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză sau conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, precum și pentru fluidizarea traficului rutier și menținerea unui climat de siguranță pe drumurile care tranzitează județul.