Consilierii locali din Zalău au aprobat miercuri, 23 octombrie, în cadrul unei ședințe extraordinare, documentația tehnico-economică pentru proiectul de construire a unei autobaze Transurbis, la ieșirea din oraș.

Autobaza nouă se va construi în apropierea sensului giratoriu de la intrarea în Zalău dinspre Panic, la intersecția cu Centura.

Valoarea totală a investiției, conform Studiului de Fezabilitate, este de aproape 17,5 milioane de lei fără TVA, respectiv 20,8 milioane de lei cu TVA.
Conform proiectului de hotărâre inițiat de primarul Ionel Ciunt, lucrările vizează platformă betonată, copertine pentru autobuze închise pe trei laturi, 20 de stații de încărcare și alte două de încărcare rapidă, locuri de parcare pentru angajați, dispecerat cu dotările aferente (birou dispeceri, casierie, birou pază, baie, sală mese etc), acces rutier la Bulevardul Mihai Viteazul, asigurarea cu utilități si racordarea la reţelele de utilități: sistemul de alimentare cu apă și canalizare, alimentare cu gaz și energie electrică, infrastructură/rețele de comunicaţii electronice; sistem de canalizare pluvială şi racord la reţele de canalizare existente în zonă, sistem de iluminat; sistem monitorizare video şi anti-efracție.

Zilele trecute, reprezentanții Primăriei au efectuat o vizită în teren împreună cu reprezentanții Poliției pentru a găsi cele mai bune soluții pentru legăturile la șosea ale autobazei.

Realizarea investiției este cu atât mai importantă cu cât, din noiembrie, transportul local va deservi și zona periurbană – comunele Meseșenii de Jos, Hereclean, Mirșid și, ulterior, Crișeni, aceasta din urmă, așa cum a anunțat municipalitatea, după ce se vor primi noile autobuze electrice achiziționate de Primăria Zalău.