Anul trecut, mai mult de trei sferturi dintre persoanele cele mai defavorizate din Romania indreptatite a primi ajutoare de la Comisia Europeana nu au intrat in posesia uleiului si a fainii. Explicatia a fost ca firma producatoare de ulei din Bulgaria, firma cu care APIA a avut contract, a intrat in faliment. De fapt era o firma mai mult fantoma decat reala, infiintata cu patru zile inainte de semnarea contractului. De fapt a fost un curvusag financiar pe care Comisia Europeana a afirmat ca il va sanctiona si „ii va urechea” pe mai marii APIA de la Bucuresti. N-a fost, insa, sa fie asa. Totusi, pentru a nu cadea in plasa trisorilor, Comisia Europeana a pus la dispozitia APIA mijloace financiare sub stricta supraveghere, pentru achizitionarea a 6.000 de tone de zahar si 21.000 de tone de malai. Achizitiile fac parte din cadrul aplicarii Planului European de Ajutoare pentru persoanele cele mai defavorizate din Romania – 2013. Valoarea zaharului este de peste 23 de milioane de lei si va fi ambalat in pachete unitare de un kilogram, iar cea a malaiului este de 45 de milioane de lei, produsul fiind ambalat tot in pachete de un kilogram. Cert este ca comisarii europeni vor urmari indeaproape procesul de achizitie a produselor destinate persoanelor defavorizate pentru stoparea fraudelor.
Romanii saraci primesc alimente de la UE si anul acesta
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...