Fara spectacole si cu focuri de artificii

Revelion auster si in acest an organizat de Primaria Zalau. Municipalitatea, de aceasta data in colaborare cu SC Hot Paprika SRL, pastreaza traditia anilor trecuti si, la trecerea dintre ani, singura distractie pe care o vor pune la dispozitia zalauanilor va fi focurile de artificii, ce vor dura in jur de 10-12 minute. Radu Nistorescu, administratorul Zalaului, ne-a confirmat ieri ca, desi s-a avut in vedere organizarea unui spectacol in noaptea dintre ani, sustinut de artisti locali, s-a renuntat la aceasta idee, pentru ca „organizatorii nu au reusit sa stranga sponsorizarile necesare pentru a acoperi cheltuielile”. Nu s-a reusit nici pentru Re-velionul 2014 o performanta in orasul nostru, din acest punct de vedere. Cu toate acestea, indiferent de vreme sau alte conditii, zalauanii, in numar mare, se strang an de an, in centrul orasului pentru a canta si a-si ura „La multi ani!”. Ca de fiecare data, cei mai incantati de „scanteiele colorate de pe cer” vor fi copiii.

Cat costa distractia pana se canta Perinita

Oricat de greu ar fi traiul in aceste vremuri, tot se gasesc resurse pentru petrecerea dintre ani. Restaurantele si cluburile din Zalau au oferte tentante pentru masa de Re-velion. Preturile pentru o noapte de distractie la restaurant, cu mese imbelsugate, distractie si voie buna pornesc in acest an de la 100 de lei de persoana si ajung pana la 215 lei de persoana. Cei care aleg sa isi petreaca noaptea dintre ani intr-unul din cluburile din oras, pentru doar 50 de lei primesc cate doua cafele si un pahar de tarie. Daca li se face foame, pot sa isi duca mancare de acasa.

Revelion fara sarmale si cozonac nu se poate

Mircea Groza, renumitul bucatar salajean si un bun cunoscator al gastronomiei si al traditiilor culinare din Salaj, ne spune ca „de pe masa de Revelion nu trebuie sa lipseasca sarmalele, cozonacul, raciturile si curcanul”. De asemenea, maestrul bucatar mai spune ca friptura de porc trebuie sa fie combinata intre carne afumata si carne proaspata si servita cu piure de cartofi si muraturi. „Pe Valea Almasului, detalizaza Mircea Groza, exista o traditie ca trebuie sa mananci iepure, pentru a fi iute si peste, pentru a fi agil”. In ziua de Anul Nou, e musai sa se serveasca supa de pasare cu taietei.