De la 1 ianuarie, niciun medic nu va mai putea prescrie retetele clasice, pe hartie, ci numai retete electronice.

Dupa aproape sase luni de la implementarea retetei electronice in Salaj, toti medicii de familie, precum si medicii care profeseaza in unitatile spitalicesti din judet, detin programul de prescriere electronica a retetelor si il folosesc cu succes, astfel ca pacientii salajeni nu vor ramane de la 1 ianuarie fara medicamentele care se elibereaza numai pe reteta, data de la care medicii nu vor mai putea sa prescrie retetele clasice pe suport de hartie.
Doctorul Marius Tautu, presedintele-director general al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Salaj, a declarat pentru Graiul Salajului ca programul informatic este functional in toate unitatile spitalicesti din judet. Singurii care mai intampina mici defectiuni la program sunt medicii Spitalului de Boli Cronice din Crasna, insa zilele acestea va fi remediata situatia. „Cel mai repede s-au acomodat medicii Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, unde se prescriu retete electronice din plin. La Crasna stiu ca erau ceva defectiuni saptamana trecuta, dar cred ca se rezolva zilele acestea. Pana acum, toti medicii de familie si medicii din spitale detin programul informatic de prescriere electronica si nu vom avea probleme de la 1 ianuarie”, a precizat seful CJAS Salaj.
La finele saptamanii, reprezentantii CJAS Salaj vor avea o intalnire cu managerii unitatilor spitalicesti din judet, ocazie cu care se vor puncta si dificultatile cu care se confrunta in prescrierea electronica a retetelor.
La nivel national, de la 1 iulie, de cand a fost lansat programul informatic pentru prescrierea si eliberarea retetelor electronice, s-au prescris si validat 5.592.933 de retete si au fost eliberate 4.854.245 de retete.