Canelloni cu carne
1 cutie 250 g paste cannelloni (daca nu gasiti paste de acest fel puteti face un aluat simplu de taietei pe care il taiati in patrate de 10/10 cm); 1 cutie 850 g rosii decojite sau patru rosii mari, de gradina; 600 g carne tocata vita sau amestec; 250 g parmezan sau cascaval razuit; 2 oua; 200 g smantana; 1 ceapa mica; 7-8 catei usturoi; 4-5 linguri pesmet; sare, piper; rozmarin, salvie, busuioc; ulei de masline.
Se prepara sosul de rosii: Tocati 4 catei de usturoi si caliti-i usor in putin ulei de masline, apoi adaugati cutia de rosii (zdrobiti rosiile intregi) sau rosiile proaspete taiate cuburi mici (dupa ce au fost oparite si li s-a indepartat pielita), cateva frunze de salvie tocate, busuioc si frunzele de la o crenguta de rozmarin, putina sare si piper. Lasati sa fiarba acoperit 5 minute ca sa se infuzeze aromele. Puneti intr-un vas carnea tocata, ouale, 100 g parmezan, pesmetul, ceapa tocata marunt, restul de 3-4 catei de usturoi tocati, sare, piper, salvie, rozmarin si putin busuioc si framantati bine. Trebuie sa aveti o compozitie legata, ca si cea pentru chiftelute. Umpleti pastele (sau foile de taietei). Intr-o tava de cuptor destul de incapatoare incat cannelloni sa poata fi asezati pe un singur rand (NU SE SUPRAPUN) puneti jumatate din sosul de rosii, apoi asezati pastele si turnati peste ele restul de sos. Amestecati restul de parmezan (in afara de 2-3 linguri care le tineti pentru decor) cu smantana, putin lapte si eventual nucsoara si puneti amestecul peste sosul de rosii. Decorati eventual cu cateva frunze de salvie, presarati parmezanul ramas si dati la cuptor la 180 grade timp de aproximativ 45 de minute (pana se rumeneste deasupra). Pofta buna!