Aripioare de pui prajite la ceaun
Este felul doi preferat al meu, pe care imi place sa-l pregatesc singur, afara in aer liber. Inainte de toate, aripioarele de pui se lasa 3-4 ore cu sare, piper, condiment special pentru pui. Apoi, se trec prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei, in ceaun. Separat pregatim cartofii pai, tot la ceaun. E mult mai placut afara, nu te umpli de mirosul de ulei prajit, dar si preparatele sunt mai gustoase si mai crocante. Langa cartofi si aripioare se poate servi o salata de vara, cu castraveti, ceapa, ardei, gogosari, otet, sare, boia, piper. Inainte de a servi acest fel de mancare, recomand cititorilor de la Graiul Salajului sa guste si din ciorba taraneasca, un fel de gulas, cu multe legume si multe bucati de carne, care e deosebit de gustoasa daca mai adaugati in ea nu otet, ci lamaie stoarsa (fiind vara gustul acrisor al citricelor estompeaza tenta dulce a legumelor), precum si frunze de leustean si patrunjel tocate. Dupa ce ati servit felul doi, v-as recomanda o prajitura usoara de mere, care se poate coace cat timp afara se lucreaza in jurul ceaunului. Toate acestea sunt naturale si pot fi savurate la masa din weekend impreuna cu familia. Pofta buna!