oferita de SOJKA ATTILA viceprimar al municipiului Zalau
PULPA DE CURCAN LA TAVA
O pulpa de curcan se pune 10-12 ore in bait.
Baitul: apa cat acopera pulpa se pune la fiert cu sare, piper boabe, foi de dafin, ceapa, mustar, putin vin. Cand fierbe, se toarna peste pulpa. Dupa 12 ore se scoate, se condimenteaza cu sare, piper, boia, cativa catei de usturoi, slanina bacon. Se toarna intr-o tava putina grasime, se aseaza pulpa, se toarna un pahar cu apa si o jumatate de pahar cu vin, dupa care se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor o ora si jumatate-doua ore. Se curata 6-7 cartofi, se taie felii mai mari, se curata un morcov, care se taie rondele si se adauga cateva felii de ardei. Se condimenteaza cu sare, piper si boia, apoi se aseaza langa pulpa si se mai tine la cuptor, in tava acoperita cu folie, inca o jumatate de ora. Se ia folia pentru ca mancarea sa se rumeneasca, stropindu-se carnea din cand in cand cu sosul din tava.
Pofta buna!