Ministerul Educatiei si Patriarhia Romana au aprobat structura a 26 de fise de lucru la disciplina religie pentru clasa pregatitoare, incluzand, printre altele, lecturi biblice si dialoguri despre rugaciune si despre relatia omului cu alte fiinte. Un alt exemplu de activitate propusa prin aceste fise este jocul „Pe cine iubim”, in care profesorul vorbeste cu copiii despre semnificatia iubirii: Ce inseamna sa iubesti pe cineva? Cum aratam ca ne iubim parintii / fratii / surorile / un animal etc? Pentru profesorul de religie fisele constituie un instrument de orientare in proiectarea si desfasurarea orei de religie. Prin intermediul acestor fise de lucru, elevii sunt invitati la un parcurs educational alaturi de doua personaje principale ale ilustratiilor, Andrei si Ioana, si ei in clasa pregatitoare. Experientele celor doi copii, ilustrate in desenele fiselor, ofera exemple si modele de comportament in diferite contexte de viata, fata de colegi, prieteni, membrii familiei sau alti adulti. De asemenea, tipul si cromatica desenelor special elaborate pentru aceste fise isi propun sa-i ajute pe elevi sa descopere valorile propriei credinte, sa le dezvolte dragostea pentru frumos si simtul estetic, potrivit sursei citate. Materiale didactice au binecuvantarea PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.
Religie la clasa pregatitoare
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...