Dupa Unitatea de Primire a Urgentelor, a Sectiei de Anestezie si Terapie Intensiva si a Spalatoriei, a venit randul Pediatriei, al Neurologiei si Cardiologiei sa fie mutate.
La Spitalul Judetean de Urgenta Zalau, conducerea se pregateste intens pentru transferul sectiilor in Corpul A, unde trei etaje sunt aproape gata. Ultimele detalii se pun la punct in zilele urmatoare, iar primele sectii care vor fi mutate in spatiile reabilitate si adecvate desfasurarii in conditii normale a actului medical sunt Pediatria, Neurologia si Cardiologia.
Conducerea Consiliului Judetean (CJ) Salaj, institutie in subordinea careia se afla cea mai importanta unitate spitaliceasca din judet, a decis sa organizeze luni o vizita la Spital, pentru a se vedea indeaproape stadiul lucrarilor. Reprezentantii administra-tiei judetene spun ca, pana in acest moment, lucrarile de reabilitare a Spitalului Judetean de Urgenta sunt in grafic, insa, fata de planul initial, a intervenit o schimbare. Tiberiu Marc, presedintele CJ Salaj, a declarat ca a decis sa schimbe si mobilierul in saloane, astfel incat totul sa fie nou in momentul in care se dau in folosinta spatiile reabilitate din cadrul Spitalului. „Ne dorim ca pacientii unitatii spitalicesti sa beneficieze de cele mai bune conditii in cadrul Spitalului Jude-tean. Nu era prevazut initial, dar am decis sa schimbam si mobilierul din saloane. Daca tot am schimbat circuite, am infiintat grup sanitar in fiecare salon, este potrivit sa schimbam si mobilierul”, a precizat presedintele Marc.
Pe masura ce se finalizeaza lucrarile la fiecare etaj din Spital, sectiile vor fi tranferate si vor demara lucrarile in spatiile libere. In plus, Ambulatoriul va fi extins, iar in curtea interioara a unitatii spitalicesti va fi construit un spatiu modern, destinat unei sali de asteptare.

Lucrarile la Spitalul Vechi sunt in „stand-by”

Acum aproximativ doua luni, in Corpul A al Spitalului Vechi au fost finalizate lucrarile de reabilitare in aripa dreapta, pacientii au fost mutati in saloanele noi, iar constructorul trebuia sa demareze lucrarile in aripa stanga. Numai ca, s-a luat decizia ca proiectul initial de reabilitare sa fie modificat, astfel incat la mansarda sa fie construite saloane pentru pacienti, iar la demisol sa fie mutate cabinetele medicale. Cum cladirea Spitalului Vechi este o cladire de patrimoniu, proiectantul trebuie sa refaca proiectul initial. Atat Tiberiu Marc, cat si managerul Spitalului – Laurentiu Barna, sustin ca in perioada imediat urmatoare vor fi reluate lucrarile la Spitalul Vechi. „Am cerut proiectantului sa refaca proiectul initial. Avem aparaturi pentru care sunt necesare spatii speciale, iar la demisol vrem sa mutam cabinetele medicale. Constructorul a realizat cateva lucrari la demisol, dar trebuie refacut proiectul. Pentru ca ordinea lucrarilor se schimba, abia dupa ce va fi gata demisolul, vom continua lucrarile in aripa stanga a Corpului A”, a declarat pentru Graiul Salajului Laurentiu Barna.