Carnea de curcă, susţin specialiştii, este dietetică şi nu conţine colesterol. In cele ce urmează vă prezentăm cateva sfaturi pentru a face primii paşi in creşterea curcilor.
Adăpostul in care vor fi aduşi puii trebuie să fie dezinfectat şi incălzit inainte de sosirea lor. Aşternutul se pregăteşte prin aşezarea uniformă a paielor sau talajului de lemn intr-un strat de 5-7 centimetri. Pe aşternut se vor aşeza hrănitorile şi adăpătorile care se vor ridica pe măsură ce puii cresc, astfel ca ei să poată consuma apa uşor. Inălţimea adăpătorilor şi a hrănitorilor va fi reglată astfel ca partea de jos a acstora să fie la nivelul spatelui puiului. Lumina se asigură cu ajutorul unor becuri sau natural cand puii sunt mai mari. Durata luminii va fi de 23 de ore in primele trei săptămani. hrănitorile se vor amplasa sub sursa de lumină, in special in această perioadă pentru a favoriza găsirea lor şi consumul hranei. După trei săptămani durata luminii se poate reduce la 14 ore pe zi. Atenţie, in primele trei săptămani puii de curcă nu se orientează prea bine, de aceea trebuie ajutaţi să-şi găsească hrănitorile. Hrănirea puilor in primele şase săptămani se va face cu nutreţ granulat pentru curcani, pentru a realiza o dezvoltare bună a puilor. Apoi se poate folosi nutreţul granulat sau concentrat in amestec cu cereale măcinate. Pentru incălzire este recomandat să utilizaţi becuri infraroşii, care au o durată de folosinţă mult mai mare decat becurile normale şi un consum de energie electrică mai mic.