Alegerile locale sau parlamentare sunt intotdeauna un prilej nemaipomenit pentru a stimula imaginatia candidatilor. Unii fac promisiuni traznite, care nu pot fi puse in practica. Fapt care denota ca multi dintre cei carora le vedem zambetul pe afisele electorale nu au nimic de facut si de propus, ci doar incearca sa induca electoratul in eroare pentru a-si atinge scopul final: obtinerea unei functii de demnitate publica. De exemplu, candidatul unui partid din popor anunta sus si tare ca, daca va ajunge primar al Zalaului, firmele straine, de genul Kaufland, Lidl sau Michelin vor plati taxe si impozite la fel ca si societatile comerciale locale. Uita insa ca investitiile straine au fost facute in urma unor negocieri cu companiile straine, care au creat locuri de munca in Zalau pentru ca au primit facilitati fiscale. Tot din categoria promisiunilor traznite fac parte si propunerile a doi candidati la Primaria Zalau, respectiv Cehu Silvaniei. Suntem stresati de criza economica ce refuza sa mai plece, iar politicienii vor sa ne faca parcuri acvatice si bazine de inot. Dar ce ne facem cu cei trecuti la cele vesnice, daca pe pamanteni ii multumim cu parc acvatic? Pai, mai facem si o capela la Cehu.
Totodata, nu putem sa nu remarcam lipsa de inspiratie a staff-urilor de campanie a unor importanti oameni politici din Salaj. Cei din PDL ne spun ca a€œSalajul conteaza!a€. Conteaza in alegeri. Ca in urma cu cateva luni au vrut sa-l desfiinteze pentru a-i face pe plac lui Basescu. Sloganul fostilor portocalii, actuali verzi, a fost inspirat din promovarea deputatului Bode si a altor oameni din PDL Salaj la conducerea unor institutii centrale. In aceasta categoria a lipsei de inspiratie intra si sloganul unui candidat independent la Primaria Simleu. El le promite simleuanilor ca daca va iesi primar cetatenii nu vor mai vorbi in soapta.
Propuneri de tot rasul
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...