Dupa ce ne-am obisnuit in ultimele zile ca ministrii Guvernului Ponta sa dea publicitatii rezultatele auditurilor efectuate de cand au preluat executivul si sa aflam ca statul a fost prejudiciat de clientela politica in timp ce pensionarii, asistatii sociali, salariatii si copiii au suferit din cauza „crizei financiare”, in ultima saptamana de campanie electorala pentru referendum ni se mai promite ceva. Un lucru de care am fi bucurosi sa se realizeze, insa nu suntem convinsi de rezultat. Lupta impotriva evaziunii fiscale din agricultura, prin reducerea TVA-ului, de la 24 la suta la noua la suta. Ministerul Agriculturii propune producatorilor agricoli sa le returneze 15 la suta din TVA, dar numai in cazul in care prezinta autoritatilor documente fiscale pe produsele vandute. Aceiasi guvernanti sustin ca masura propusa ar avea efecte si asupra cumparatorului din piata, pentru ca atata timp cat producatorul primeste inapoi 15 la suta, produsele vor fi mai ieftine la taraba. Cu totii stim ca nici acum, desi s-a cerut de cativa ani buni, pietarii nu au case de marcat la taraba si ca marfa tot „la negru” se vinde. Sau cum ar fi ca batranica ce-si vinde dovlecelul cu 50 de bani la piata sa isi intemeieze o firma, sa plateasca toate darile la stat- si nu putine – cand ea vine doar in sezon sa-si vanda produsul, iar mai apoi sa mearga la finante sa primeasca 15 la suta inapoi… Oare s-ar ieftini dovlecelul de 50 de bani? Dar sa fim de acord si cu asta cu toate ca, de fiecare data cand s-au propus masuri de acest gen, preturile au ramas la fel. Ne-am bucura sa resimtim si noi o ieftinire de macar doi banuti produsele de baza si speram sa nu fim amagiti, ca prea ne-am saturat. Sau ar fi bine sa avem campanii electorale permanent, numai asa le vin idei bune si celor care au puterea de decizie.
Promisiune electorala sau intentie reala?
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...