Transportatorii intrajudeţeni vor avea la dispoziţie staţii pentru călători la intrările in oraş: strada Crasnei, Brădet, Ortelec şi Gară.
In şedinţa ordinară de Consiliu Local de azi, executivul Primăriei Zalău, prin viceprimarul Daniela Coţa, va iniţia un proiect de hotărare care prevede infiinţarea de staţii la intrare in oraş pentru transportatorii intrajudeţeni, după ce in luna aprilie consilierii locali au hotărat ca microbuzele transportatorilor să nu mai poată opri in staţiile Transurbisului. „In scopul infiinţării de staţii pentru opriri in tranzit de către operatorii de transport public prin servicii regulate in trafic judeţean, se stabilesc in Municipiul Zalău următoarele amplasamente: strada 22 Decembrie 1989 – zona Inserco, strada Gheorghe Doja – Hanul Drumeţilor, Bulevardul Mihai Viteazul – zona gara CFR, Cartier Ortelec – Şcoala Generală”, se arată in proiectul de hotărare. Biroul Rutier al Poliţiei Municipiului Zalău a avizat favorabil infiinţarea acestor staţii cu condiţia „amenajării de alveole semnalizate corespunzător”.
Pierde clientul – beneficiază Transurbis
Sub protecţia anonima-tului, unul dintre transportatorii intrajudeţeni afirmă că „măsura pe care vrea Primăria să o ia maine (azi – n.r.) este una aberantă deoarece nu avantajează cu nimic clientul, care trebuie să-şi mai facă un abonament şi la Transurbis”. „Prin acest tertip vor să incerce rentabilizarea Transurbisului, care cu toate că primeşte anual un milion de euro de la Primărie merge numai in pierdere. Insă să nu uite că anul viitor o să le trebuiască votul părinţilor şi copiilor pe care-i transportăm zilnic la locul de muncă sau la şcoală”, ne-a declarat patronul unei firme de transport.
Primarul Radu Căpilna-şiu spune că „aceste staţii au fost regandite pentru a nu se suprapune cu staţiile Transurbisului” şi prin această măsură se doreşte o „reaşezare a vechilor staţii in care opreau iniţial transportatorii intrajudeţeni”. „Aceste staţii au fost concepute la intrare in oraş pentru că, de exemplu, şi in Cluj dacă te duci autobuzul nu te lasă la locul de muncă, ci trebuie să foloseşti transportul local”, a explicat edilul Zalăului, care mai spune că „nu-i normal ca maşina de Sărmăşag să facă o tură prin oraş şi după aia să revină in autogară”.
Prefectura se judecă cu Primăria din această cauză
Serviciul juridic al Instituţiei Prefectului Sălaj a depus la Tribunalul Sălaj o acţiune in contencios admi-nistrativ impotriva Hotărarii de Consiliul Local prin care firmelor de transport intrajudeţean li s-a interzis să mai oprească in staţiile Transurbisului. „Prin prisma legalităţii şi a incadrării in prevederile legale in materie, constatăm că această hotărare a fost adoptată cu incălcarea legislaţiei specifice in materie de transport in comun de persoane”, se arată in acţiunea Prefecturii inregistrată la instanţa sălăjeană.
Primăria Zalău vrea pace cu transportatorii
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...