Pretul de facturare pentru consumatorii de energie termica in sistem centralizat din Zalau se mentine si in sezonul rece 2011-2012 la 170 de lei. Radu Capilnasiu, primarul municipiului, a comunicat ca Primaria Zalau va subventiona si in aceasta iarna pretul gigacaloriei, astfel incat consumatorii sa nu plateasca facturi uriase pentru incalzire. Pretul real al gigacaloriei in Zalau este de 536,27 lei, inclusiv TVA, din care municipalitatea subventioneaza 70 la suta. „Compensarea de la bugetul de stat este de 96,16 lei pe gigacalorie. Aceasta compensare nu a fost primita la nivelul necesar si, de fiecare data, am fost obligati sa acoperim din bugetul local diferenta. La nivelul anului 2011, compensarea care se acorda de la bugetul de stat a fost acoperita in proportie de 30 la suta. Restul de 70 la suta reprezinta procentul acoperit tot de la bugetul local”, a subliniat primarul Capilnasiu. In urma unei analize realizate la nivelul altor municipii din tara, primarul Zalaului sustine ca zalauanii sunt cei mai norocosi. La Zalau, pretul de facturare pentru populatie este printre cele mai mici, raportat la preturile de productie. Pe langa subventia acordata din bugetul local pentru incalzirea in sistem centralizat, zalauanii care folosesc acest tip de incalzire mai pot obtine si ajutor pentru incalzire. In prezent, in Zalau exista peste 500 de consumatori casnici de energie termica in sistem centra-lizat.
Primaria Zalau subventioneaza gigacaloria
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...