Inceputul acestui an de criza se rasfrange cel mai mult asupra romanilor de rand. Nu trece o saptamana fara ca cei care ne conduc sa nu ne dea cate o veste proasta. In primul rand, cele mai proaste vesti pentru romani sunt scumpirile. La gaz, curent, alimente, mai pe scurt la cele necesare traiului de zi cu zi. Facturile la utilitati si ratele la banca ne inghit leafa si avem senzatia ca locul de munca a devenit un hobby. Mergem in fiecare zi la serviciu pentru a aduce ceva bani in bugetul familiei. Oricum, aceasta iarna este una grea pentru orice roman de rand si nu numai. Facturile au crescut nepermis de mult, fapt ce-i duce la disperare pe majoritatea romanilor. Si pe cine sa dam vina? Pe presedinte, pe guvern, pe parlamentari? Nu prea avem pe cine. Acestia au facut ce au facut si au dus tara la sapa de lemn, iar de soarta noastra nu prea ii doare pe ei capul. Mai mult ca sigur, in campania electorala pentru alegerile locale ni se va promite marea cu sarea, ca ne va fi mai bine daca votam cu x sau cu y. Dar cine mai crede in politicieni sau promisiunile lor electorale? Nimeni. O data la patru ani speram ca situatia se va indrepta si nu vom mai fi stresati, cel putin in ceea ce priveste facturile la utilitati, care sunt din ce in ce mai mari, si de siguranta locului de munca. La acest inceput de an nu mai suntem siguri de nimic, nici de locul de munca, nici de faptul ca vom avea cu ce plati facturile la utilitati luna de luna. Un vechi proverb spune : „si cainele tiganului iese din iarna, dar numai el stie cum”. Asa se va intampla cu multi romani in aceste luni de iarna. Ei vor reusi sa plateasca ratele la banca sau facturile. Dar cu ce pret, numai ei stiu.
Pretul iesirii din iarna
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...