Serviciul de Politie Rutiera ar avea nevoie de o masina de mare viteza pentru a-i prinde pe cei care au multi cai putere sub capota. Sefii de la Bucuresti spun ca nu sunt bani.
Prezentarea bilantului pe anul 2011 al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj a reprezentat momentul prielnic pentru sefii de servicii ca sa-si exprime nemultumirile si doleantele in fata conducerii de la Bucuresti. Ion Popescu, directorul Directiei de Control Intern din cadrul IGPR, promite ca nemultumirile politistilor salajeni vor ajunge la urechile sefului Politiei Romane. In mod surprinzator, oamenii legii nu se plang de salariile reduse, ci de lipsa dotarilor. Vasile Sabau, seful Serviciului Rutier, spune ca in Salaj ar mai fi nevoie de o masina de mare viteza, dar si de etiloteste pentru stabilirea alcoolemiei soferilor. „Am avea nevoie de etiloteste si de o masina de mare putere. Avem un singur Volkswagen Passat in momentul de fata”, i-a transmis Sabau lui Popescu. La randul sau, seful de la Control Intern i-a raspuns lui Vasile Sabau ca „atunci cand faci solicitari trebuie sa vii si cu solutii”. „A fost si va fi un an greu. Masini de mare viteza e greu sa achizitionam, insa doua – trei etiloteste se pot aduce. Faceti o solicitare catre directia de profil si poate alte judete au mai multe decat e necesar”, a precizat Ion Popescu.
Nemultumiti de instante
Stirb Aurel, seful Serviciului de Investigatii Criminale, spune ca este deranjanta lejeritatea cu care instantele trateaza cauzele penale. „In 2011 am destructurat cinci grupari infractionale si nu avem fapte de mare violenta nesolutionate. Insa, ne deranjeaza lejeritatea cu care instantele iau masura judecarii in stare de libertate in cazul infractiunilor de o gravitate mare”, spunea Stirb. De exemplu, dupa ce politistii salajeni au reusit in 2010 sa captureze o cantitate record de tigari de contrabanda pentru un judet de interior – peste doua milioane si jumatate de tigari, Judecatoria Jibou a decis sa elibereze toti inculpatii.
Vor mai mult sprijin din partea jandarmilor
Structura de ordine publica a fost afectata puternic in 2011 de reorganizarea politiei rurale. Posturile de politie au fost comasate si in Salaj au fost infiintate opt sectii de politie rurala, insa tot cu oamenii care erau si pana atunci in sistem. „La sectiile din Crasna si Nusfalau intam-pinam dificultati cand vine vorba de patrulare pentru ca personalul de aici este insuficient. De asemenea, Jandarmeria nu reuseste sa repartizeze efective la cele opt sectii de politie rurala din cauza personalului redus”, s-a plans Nicolae But, seful Serviciului Ordine Publica.
Ramanem intre cele mai sigure judete
In prezenta oficialitatilor locale si a invitatilor de la Bucuresti, IPJ Salaj si-a prezentat indicatorii obtinuti in anul care tocmai s-a incheiat. In 2011 s-a reusit „mentinerea ratei infractionalitatii” si „suntem in continuare printre cele mai sigure judete din tara”. Varsta medie a personalului este de 39 de ani, 14 la suta fiind femei. Prioritatea cea mai importanta in 2012 va fi combaterea evaziunii fiscale si destructurarea gruparilor de criminalitate organizata.
Politistii cer etiloteste si masini tari
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...