Politia Locala va monitoriza cu ajutorul a 76 de camere fixe si opt camere rotative sase puncte „fierbinti” din oras.
Primaria Municipiului Zalau va implementa trei proiecte cu finantare europeana, depuse la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest in 31 martie 2009. In data de 13 septembrie, primarul Radu Capilnasiu a semnat contractele de finantare pentru proiectele „Siguranta publica in municipiul Zalau prin sisteme de supraveghere video amplasate in spatii publice”, „Amenajarea peisagera a Parcului Central” si „Reabilitarea cladirii Transilvania”. Intr-o conferinta de presa organizata ieri, primarul Capilnasiu, alaturi de managerii de proiect, au prezentat cele trei investitii. „Proiectul «Siguranta publica in municipiul Zalau prin sisteme de supraveghere video amplasate in spatii publice» are ca obiectiv general imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor municipiului prin cresterea sigurantei publice si prevenirea criminalitatii in Zalau”, a declarat Conde Violeta, responsabil de proiect. Potrivit acesteia, in cele 10 luni de proiect, se va instala un sistem de supraveghere video pentru monitorizarea centralizata a Parcului Padure Bradet, Pietei 1 Decembrie 1918, Parcului Central, Parcului de joaca Rotary din cartierul Bradet, Parcului de joaca Pacii din strada Crisan si Centrului Social de Urgenta Zalau. Aceste amplasamente vor fi monitorizate printr-un dispecerat ce va fi administrat de Politia Locala Zalau. „Sistemul de supraveghere se compune din: 76 camere fixe, opt camere rotative, unitati video de inregistrare si redare, surse de curent neintreruptibil. Dispeceratul aflat la sediul Politiei Locale va fi dotat cu un computer-server pe care vor rula softuri de monitorizare a unitatilor video de inregistrare si redare si a camerelor, precum si echipamente de retea. Bugetul total al proiectului este de aproximativ 950.000 de lei”, a completat Conde.
Spectacole in fosta sala a teatrului orasenesc
Durata proiectului „Reabilitarea cladirii monument istoric Transilvania” este de 24 de luni, timp in care va fi reabilitat in intregime Corpul C al Cladirii, precum si fosta sala a teatrului orasenesc, situata la primul etaj al Corpului B. „Sala va fi amenajata pentru a servi ca sala multifunctionala in care vor putea fi organizate diferite activitati de la spectacole la conferinte, de la expozitii la baluri. Merita mentionat ca un element foarte important al contracului de lucrari il reprezinta refacerea picturii murale de pe tavanul salii multifunctionale, ce va reprezenta un punct de atractie pentru localnici si vizitatori deopotriva”, a explicat Ramona Butcovan, seful Serviciului implementare proiecte cu finantare europeana. Pentru dotarea salii va fi achizitionat mobilier, dar si un sistem audio. Intreaga cladire va beneficia de instalatii de climatizare si alarmare in caz de incendiu si vor fi amplasate un lift si o placa liftanta pentru asigurarea accesului persoanelor cu dizabilitati. In spatele Cladirii Transilvania va fi amenajata o toaleta publica, parcari si spatii verzi. Trotuarele vor fi si ele reabilitate, va fi instalat un sistem de iluminat arhitectural si vor fi amplasate banci si cosuri de gunoi. Bugetul proiectului este de 10,2 milioane de lei.
Parcul central se modernizeaza cu un milion de euro
Proiectul „Amenajarea peisagera a parcului central” urmareste imbuna-tatirea calitatii mediului, cresterea numarului de utilizatori si dezvoltarea functiilor recreative, sportive si culturale ale parcului. Potrivit managerului de proiect, Rodica Ciurte, lucrarile de modernizare a parculului presupun realizarea unei alei pentru circulatia biciclistilor, refacerea tuturor aleilor pietonale principale si secundare, inlocuirea corpurilor de iluminat cu altele noi, amenajarea unui spatiu de joaca pentru copii, o retea de cismele stradale si o cascada multipla. O mare parte din suprafata parcului va fi amenajata cu gazon natural si vor fi plantati arbori si arbusti. Amfiteatrul din parc va fi refacut in totalitate, se vor schimba scaunele, va fi amenajata scena, iar in final o sa fie montata o copertina care sa acopere amfiteatrul. Investitia cuprinde si refacerea gardului ce imprejmuieste Parcul Central, inlocuirea bancilor si a cosurilor de gunoi, precum si renovarea scarilor. Bugetul proiectului este de aproximativ un milion de euro, iar implementarea dureaza 27 de luni.
Politia va supraveghea Zalaul cu peste 80 de camere video
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...