Consilierii locali au aprobat in sedinta de ieri un proiect de hotarare care priveste modificarea si actualizarea Regulamentului pentru activitatea de ridicare, transport, depozitare, paza si eliberare a autovehiculelor stationate neregulamentar pe domeniul public al Zalaului. Ca urmare, Politia Locala va putea ridica masinile parcate neregulamentar, vom fi instiintati daca masina a fost ridicata pentru a putea elimina varianta furtului si va trebui sa dam cu subsemnatul atunci cand revendicam autovehiculul ridicat de politie.
Ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar pe domeniul public se face in baza dispozitiei agentilor Biroului Politiei Rutiere Zalau si inspectorilor Serviciului de Corp Control, Privatizare din cadrul Primariei Zalau. Agentii Politiei Locale aplica sanctiuni si contraventii si au dreptul de a dispune masuri de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar. In consecinta, s-a dispus o actualizare in Regulament, si anume ca pe langa atributiile pe care le au politistii locali vor trebui sa participe de acum inainte la actiunea de ridicare a autovehiculelor. O alta actualizare a Regulamentului amintit mai sus consta in obligatia persoanei care solicita eli-berarea autovehiculului sa dea o declaratie pe propria raspundere prin care se autentifica ca fiind persoana care a condus autovehiculul si a parcat neregulamentar pe domeniul public.

Cum vom afla daca masina e la politisti sau la hoti?
Consilierii locali au votat acest proiect cu modificarile prezentate mai sus, dar au mai propus o modificare, prin care se cere operatorului care efectueaza ridicarile masinilor sa gaseasca o modalitate de a instiinta proprietarul masinii ridicate unde trebuie sa se prezinte pentru a-si recupera masina. Unii consilieri s-au apucat sa propuna in sedinta modalitati de instiintare a proprietarilor ca le-a fost ridicata masina. Consilierul local al PNL Rodica Muresan a facut precizarea ca atunci cand se ridica o masina parcata nere-gulamentar pe domeniul public, proprietarul masinii nu stie daca a fost ridicata sau furata, pentru ca nu exista nici un mod de instiintare a proprietarului. Aceasta a propus ca pe tabla cu semnul de „Parcare Interzisa” sa fie scris un numar de telefon la care sa poata suna cei care nu-si mai gasesc masinile, pentru a stii de unde sa o recupereze. Propunerea consilierei Rodica Muresan a fost sustinuta si de consilierul PDL, Vasile Daraban. Nu s-a stabilit forma de instiintare, care va ramane la atitudinea operatorului de servicii care se ocupa de ridicarea masinilor.

Ridicatul masinii te ustura la buzunar, iar depozitarea ei te baga in faliment
Tarifele percepute de operator pentru activitatea de ridicare, transport, depozitare si paza a autovehicului sunt cuprinse in hotararea Consiliului Local numarul 59 din 2009. Tariful pentru ridicarea autovehiculelor este de 100 de lei , iar pentru remorci este de 60 de lei. Daca se adauga transportul acestora, costurile se ri-dica la 200 de lei pentru masina, respectiv 80 de lei pentru remorca. Depozitarea autoturismului sau a remorcii se ta-xeaza cu zece lei pe ora. Tarifele nu contin TVA.
Deci, platesti amenda pentru parcare neregulamentara, platesti cand revendici masina ridicata costurile aferente operatiunii si platesti depozitarea. Se duce pe apa sambetei un salariu minim pe economie. Ai grija unde parchezi. Trebuie sa cauti bine, pentru ca in Zalau sunt 4.500 de locuri de parcare si peste 20.000 de autovehicule. Succes!