Aplicatia e-rovinieta este disponibila in marketul principalelor sisteme de operare smartphones de pe piata in acest moment – iOS, Android si Windows Phone.
Conducatorii auto au acum o noua modalitate de a achizitiona roviniete, fara a se deplasa si fara efort. Site-ul e-rovinieta.ro isi diversifica canalele prin care utilizatorii pot achita taxa de drum catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Natioanel din Romania (CNADNR), facand serviciile sale disponibile si prin aplicatii de mobil. Aplicatia este gratuita si poate fi folosita de orice telefon cu o conexiune la internet. Dupa lansarea site-ului e-rovinieta.ro in 2011, o platforma performanta prin care orice utilizator din Romania poate achita tariful impus de lege pentru utilizarea retelei nationale de drumuri, Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania aduce pe piata un serviciu nou, modern si usor accesibil.
Orice persoana fizica sau juridica poate folosi aplicatiile de mobil pentru a genera comenzi de roviniete pentru un numar nelimitat de beneficiari sau de vehicule. Comenzile sunt plasate in functie de datele proprii care, odata introduse, sunt inmagazinate spre a fi folosite cu usurinta pentru comenzi viitoare. Aplicatiile salveaza de asemenea si rovinietele emise, ajutand utilizatorul sa vada in permanenta statusul comenzii si sa poata face o evidenta si management al rovinietelor: data incepere, validitate. Mai mult, aplicatia foloseste facilitatile deja populare ale site-ului e-rovinieta.ro, trimitand factura fiscala automat pe e-mailul beneficiarului, si mai mult decat atat comunicand pe mail sau direct pe SMS seria rovinietei emise.
Amenda este intre 250 si 4.500 de lei
In judetul Salaj, verificarile se realizeaza cu aparatura montata intr-o autospeciala a Sectiei de Drumuri, ce contine doua camere video. Cele doua camere mobile sunt legate la un monitor din masina pe care se indica in procente cat de clar se vede numarul de inmatriculare, iar daca proprietarul autovehiculului nu a platit rovinieta, se inroseste un chenar. Datele se trimit automat, la Centrul de Calcul de la Ministerul Transporturilor, dar proprietarul masinii primeste amenda prin posta. Pe langa amenda, care variaza intre 250 si 4.500 de lei, in functie de gabaritul autovehiculului, soferul prins fara rovinieta trebuie sa achite si o despagubire de la 28 pana la 1.210 euro, atat cat costa rovinieta pe un an pentru diverse autovehicule.