Codul Rutier a fost modificat si potrivit noilor reglementari, ce se vor aplica din data de 19 ianuarie 2013, mopedele sunt considerate autovehicule, ceea ce inseamna ca pentru a le conduce este nevoie de permis de conducere. Pentru condu-cerea moppedelor este necesar un permis de categoria AM, care poate fi obtinut doar de tinerii care au cel putin 16 ani impliniti. Permisul AM este valabil zece ani, iar obtinerea lui depinde de sustinerea unei probe teoretice de verificare a cunostintelor, dar si a unei probe practice de verificare a aptitudinilor si comportamentului. Proba prac-tica in acest caz consta intr-un test de indemanare sustinut in poligon. Potrivit sefului Politiei Rutiere, comisarul Lucian Dinita, in Romania sunt inregistrate aproximativ 200.000 de mopede. In prezent, mopedele si triciclu-rile cu motor pot fi conduse doar pe baza atestatelor eliberate de scolile de soferi.
Noul Cod Rutier mai prevede ca permisul de conducere poate fi reinnoit doar dupa un control medical prealabil corespunzator categoriei detinute. Legea contine cateva reglementari si in ceea ce priveste circulatia pe biciclete. Astfel, daca un drum este prevazut cu o pista speciala destinata circulatiei bicicletelor, acestea vor fi conduse numai pe pista respectiva.
Permisul pentru mopede devine obligatoriu din 19 ianuarie
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...