In timp ce toate partidele inregistreaza la nivel national datorii in urma campaniei electorale de la sfarsitul anului trecut, majoritatea orga-nizatiilor judetene ale formatiunilor politice se lauda ca nu au nici o datorie. „PNL Salaj nu are datorii catre diversi terti care sa fie depasite ca termen”, ne-au declarat surse din conducerea liberala. Candidatii PNL la parlamentare si-au autofinantat campania electorala. La fel s-a intamplat si in organizatia PSD. „Din cate stiu eu nu avem datorii. Fiecare candidat al PSD a fost preocupat de resursa financiara. Inainte de alegeri a fost o perioada in care colegii au donat si alte sume de bani, in afara de cotizatie, pentru a sustine campania electorala”, a subliniat Ionel Ciunt, secretarul general al PSD Salaj. Si cei din UDMR se lauda ca nu au datorii. „Din campanie nu avem datorii. Singura restanta o inregistram la Primaria Zalau, cu care ne judecam pentru penalitati de 10.000 de lei aplicate la chiria sediului organizatiei municipale”, ne-a declarat presedintele UDMR Salaj, Seres Denes.

PDL si PP-DD au gauri in buget
Presedintele PP-DD Salaj, Alin Demle, spune ca organizatia pe care o conduce nu inregistreaza datorii mari din campania electorala de la parlamentare. „Mai avem cateva restante, in suma totala de aproximativ 3.000 de lei din campanie. In rest PP-DD Salaj nu inregistreaza datorii”, sustine Demle. Si PDL Salaj are datorii restante din campanie, insa oficialii organizatiei nu stiu deocamdata la ce suma se ridica. „Datorii mari pe organizatie nu sunt, pentru ca fiecare candidat si-a finantat campania”, precizeaza Claudiu Birsan, purtatorul de cuvant al PDL Salaj.

La nivel national sunt datori toti
Majoritatea formatiunilor participante la alegerile parla-mentare din decembrie 2012 au ramas cu datorii, potrivit unei situatii publicate de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), cele mai mari inregistrandu-le cei de la USL, care au restante de achitat in valoare de 4.927.911 lei. USL a avut venituri pentru aceasta campanie de 22.850.378 de lei. Dintre acestia, 7.316.668 de lei reprezinta venituri inregistrate inaintea campaniei electorale, iar 15.533.709 lei sunt venituri primite in campania electorala, sub forma de donatii. USL a cheltuit insa mai mult decat a avut disponibil, si anume 27.067.383, se arata in raportul AEP, astfel ca la finalul campaniei consemneaza la capitolul „cheltuieli angajate restant” suma de 4.927.911 lei. Alianta Romania Dreapta a cheltuit in campanie 13.422.308 lei, in conditiile in care dispunea de mai putini bani – 11.169.954 de lei. Asadar si ARD a ramas cu o datorie de 2.658.228 de lei. Si PP-DD a cheltuit mai mult decat avea in trezorie. La venituri de 4.169.437 de lei, partidul lui Dan Diaconescu are facturi restante de 379.272 de lei. UDMR a dispus de o suma mai mica in campanie, comparativ cu partidele romanesti- 1.923.306 lei, deci in consecinta a ramas cu datorii mai mici: 229.339 de lei.