Identificarea de soluții în vederea accelerării investițiilor în județul Sălaj a făcut obiectul unei noi întâlniri de lucru a Grupului Economic-Consultativ, ce a avut loc miercuri, 31 martie, la sediul Consiliului Județean Sălaj.
La eveniment au luat parte președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Sălaj, Paul Morar, președintele Clubului Oamenilor de Afaceri “Silvania”, Vasile Pădurean, și președintele Organizației Patronilor Sălaj, Alin Buză. Din partea administrației județene au mai participat secretarul general Cosmin Vlaicu și consilierul pe probleme economice și antreprenoriat, Cristian-Adrian Pop.
Printre temele abordate s-au numărat creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene, amenajarea unui parc industrial, dezvoltarea infrastructurii, extinderea rețelelor de utilități, promovarea producătorilor locali, precum și nivelul de salarizare.
“Cred în importanța unui parteneriat solid între autorități și mediul de afaceri, pentru formarea unor opinii, fundamentarea și elaborarea de strategii coordonate pentru o dezvoltarea economică inteligentă și sustenabilă a județului. Ne dorim să atragem noi investitori în Sălaj, să dezvoltăm antreprenoriatul și să susținem acțiunile de interes comun cu impact pozitiv asupra locuitorilor județului. Este esențial să atragem cât mai multe fonduri pentru a dezvolta Sălajul și a reduce decalajul față de celelalte județe din regiune”, a declarat Dinu Iancu-Sălajanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.
Oficialul a făcut referire la investițiile pe care administrația județeană le are în implementare, subliniind preocuparea instituției de a pregăti noi proiecte eligibile care să crească atractivitatea acestei zone și să dinamizeze întregul mediu socio-economic.
“Apreciez deschiderea pe care autoritățile județene o manifestă față de mediul de afaceri, dar și modul eficient în care ministerele au comunicat în ultima perioadă cu reprezentanții sectorului privat. Există bani europeni disponibili pentru finanțări, important este ce facem cu ei. Vrem ca Sălajul, prin agenții economici, să devină principalul beneficiar al acestor fonduri”, a afirmat Vasile Pădurean, reprezentantul Clubului Oamenilor de Afaceri “Silvania”.
Membrii Grupului Economic-Consultativ au convenit ca astfel de întâlniri de lucru să aibă loc trimestrial, pentru a discuta și urmări modul în care sunt puse în practică propunerile și soluțiile agreate.
Gluma de 1 Aprilie :)))
Bravo! Cea mai buna gluma de 1 aprilie! Salarii mai bune? Cat? de la minim pe economie la “jumatate” pe economie? Hai sictir!
Demle ce zice? Hahahahha
Demle ce zice? Hahahha
Am auzit si eu. Toti patronii din Salaj lupta pentru a oferi salarii decente angajatilor. Sunt foarte suparati ca angajatilor nu le ajunge salariul de la o luna la alta. Au decis sa faca cu o vacanta mai putin, sa nu-si mai faca palate cu 100 de camere doar cu 50 si in loc de 3 masini de lux, vor pastra doar doua. Banii economisiti ii vor da oamenilor. Si-au dat seama si ei ca la salariul minim pe economie, la pensionare oamenii vor fi muritori de foame. Felicitari patronilo pentru gestul lor nobil.
Draga luis, cu 5000 Net acum tot parlit o sa fii la pensionare. Crede-ma sau fa-ti un calcul pe simulatorul de pe site-ul Casei de Pensii.
Asa este, dar cu 1200 net, este si mai naspa
Cât de frumos suna titlu articolului! Realitatea e însă cu totul asta!Intr-o tara normala așa ar trebui sa fie, dar in România lor, a “lucrului bine făcut”, din nefericire lucrurile stau altfel! Așa că…. după cum va mai spuneam: “vom face, ne-am produs, avem in calcul, vom demara, vom etc”!
Romania lui Iliescu ce a facut?A dat tot pe gratis!
Același lucru va face și Romania lui Ciolanis!
Prostii și tâmpenii ! Praf in ochii contribuabililor! Călătoria continua! Din zori pana in seara dezvoltam o tara! “România lucrului bine” făcut e doar un slogan și ….cam atât!