Statistica arata ca produsele alimentare s-au ieftinit cu cativa banuti. La fel, luna trecuta s-ar fi ieftinit carburantii, iar magazinele afiseaza intr-una oferte irezistibile cu preturi scazute. Pare ca traim intr-o cavalcada a preturilor mici, menite sa ne imbunatateasca nivelul de trai si sa asigure mese imbelsugate pentru toti salajenii. Curios este ca aceste ieftiniri anuntate nu se resimt in bugetul familiei si ca, dimpotriva, cumparam alimente ieftine si tot nu avem suficient. Pentru ca, daca iei un kilogram de piersici de la aprozar astazi cu 4,5 lei, maine o sa ai surpriza sa fie cu 50 de bani mai mult. Iti zici ca, decat sa mai colinzi magazinele pentru 50 de bani, platesti cat costa si la gramaj nu se simte diferenta. La fel si la pompa de benzina. Peste tot se vorbeste ca s-a ieftinit, insa pare o strategie diabolica a celor din industria carburantilor. Ieftinesc benzina cu 30 de bani, tin pretul scazut o saptamana, apoi salta pretul cu 80 de bani. Si ce faci? Eventual injuri in surdina si alimentezi la pretul pe care ti-l afiseaza, ca nu merita sa consumi combustibil pentru a gasi preturi mai bune in partea cealalta a orasului.
Insa cea mai mare batjocura o ai din partea hipermarketurilor. Rafturile sunt pline de produse la superoferte. Ieftinesc un produs care trebuie preparat impreuna cu alte produse, care nu sunt in oferta. Sau, daca nu esti atent, poti sa te lasi atras de eticheta cu superoferta, sa vezi un pret de nimic afisat pe raft, iar la casa constati ca pretul nu era pe kilogram, ci pe 100 de grame. Te uiti la coada din spate si ti-e jena sa renunti la produs, asa ca inghiti in sec, umpli podul magazinului cu toti sfintii ortodocsi si pleci cu delicatesa de la superoferta.
Asa ca avem parte de multe ieftiniri si oferte promotionale care, suntem convinsi ca intamplator, ne usureaza buzunarul mai tare decat au facut-o ofertele de saptamana trecuta.
Pacaleala ieftinirilor
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...