Potrivit unui Ordin al ministrului Afacerilor Interne, soferii care solicita innoirea permisului de conducere inainte ca perioada de valabilitate a acestuia sa expire sunt obligati sa isi faca teste medicale din care sa rezulte ca sunt apti sa conduca. In cazul in care conducatorul auto solicita eliberarea unui permis de conducere in situatia in care acesta l-a pierdut, i s-a furat sau s-a deteriorat, procedura de emitere a permisului nu necesita actul privind testele medicale. In acest caz, duplicatul permisului auto nu ii prelungeste valabilitatea. Ordinul ministrului Radu Stroe precizeaza ca soferii care vor sa isi schimbe permisele auto eliberate dupa 1 ianuarie 2009 pot sa trimita actele necesare prin corespondenta, la Serviciul Public Comunitar, Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor care a eliberat permisul de conducere anterior. Pana acum, soferii nu erau obligati sa efectueze analizele medicale care sa ateste aptitudinea pentru conducerea autoturismelor, in caz de preschimbare a permisului auto. Actele medicale care atesta aptitudinea pentru conducerea autovehiculelor trebuie depuse la dosar indiferent daca soferul solicita schimbarea permisului auto inainte sau dupa expirarea termenului de valabilitate al acestuia. Ordinul ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, a fost lansat luni in dezbatere publica pe site-ul institutiei.
Ordinul lui Stroe: testare medicala obligatorie la schimbarea permisului de conducere
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...