Desi, pe ici, pe colo, partidele si-au inregistrat candidaturile la parlamentarele din 9 decembrie, multe dintre formatiunile politice traiesc inca zile fierbinti. Chiar daca listele au fost facute, acestea inca mai sufera modificari si unii dintre posibilii candidati stau ca pe spini, nestiind daca vor fi sau nu candidati. Si vorbind de liste, am observat in toata tara faptul ca unii dintre candidati au prins colegii bune, cu sanse mari de reusita, alti sunt doar carne de tun, iar unii dintre posibilii candidati au fost chiar eliminati de partidele lor de pe liste. Asta-i viata. Nu sunt locuri pentru toti la ciolanul parlamentului. Totusi, am vazut si cazuri in care anumite nume mari, ca sa nu ramana de caruta cu ciolane au fost trimisi de la centru prin diferite colegii din tara, in care respectivii habar n-au cu ce probleme se confrunta oamenii. Dar ce conteaza, atata timp cat au sansa de a iesi deputati sau senatori. Sunt si din cei care nu au prins nici o varianta de a candida. Multi dintre ei si-au facut curaj si au anuntat sus si tare ca vor candida independenti. Sa le ajute Domnu’!
Dupa stabilirea suta la suta a candidatilor, asta pana miercuri, va incepe o noua campanie electorala cu oceane de promisiuni, proiecte, rezolvari de probleme. Ce mai, toti vor incerca sa stranga cat mai multe voturi, prin orice mijoace. Nu este greu sa anticipam ce vom auzi. Cei de la USL vor zice ca PDL a lasat o grea mostenire si va mai trece timp pana se vor pune lucrurile pe roate si atunci va curge lapte si miere. Democrat – liberalii vor spune ca doar datorita lor, prin masurile de austeritate luate, au salvat economia si tara de la colaps. Nu conteaza acum ca acele masuri nu prea au avut rezultate si au mai dat un branci tarii spre prapastie. Celelalte partide isi vor vedea de treaba. PP-DD va incerca sa dea o noua lovitura si sa castige cat mai multi parlamentari, iar UDMR-ul isi va vedea de interes si se va alia probabil cu castigatorii. Ca asa-i in politica.
Oceane de promisiuni
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...