Scriam zilele trecute la rubrica de fata ca mai marii Sanatatii romanesti nu trag in aceeasi directie: unul o ia hais, celalalt cea, Nicolaescu spune ca nu va mai finanta spitalele private, Dragnea spune ca ministrul nu s-a consultat cu Guvernul si face ce face de capul sau. Cert este ca USL promite o reforma structurala extinsa pentru a avea servicii medicale civilizate, acces universal la asistenta, programe de prevenire. Vor fi stabilite serviciile medicale de baza si pachetul obligatoriu se va restrange pentru asigurati si neasigurati. In paranteza fie spus, parca asta voia si Basescu anul trecut pe aceasta vreme. Asadar cheltuiala omului pentru sanatate va creste, fiind introdusa coplata pentru serviciile de sanatate suplimentare. Sistemul public este astfel scumpit, cei care platesc in plus urmand sa primeasca servicii. Nimic, insa nu garanteaza ca obiceiul pamantului de a da bani negri la cei in halate albe va fi eliminat. Vom plati 11,55 la suta din salariu, coplata si ciubucul si vom primi aceleasi servicii ca pana acum, vom sta la cozi 3-4 ore, vom fi consultati pe fuga si pana la urma pentru un diagnostic serios tot la medicii din Cluj vom ajunge. La Budapesta, Viena, Milano vor ajunge ei , medicii, in vacante. Si politicienii cand isi rup sira spinarii de atata munca in Parlament. Situatia actuala va continua, cata vreme ministrul Sanatatii va face reforma de dragul reformei, fara sa tina seama de contribuabili.
Obiceiul pamantului si coplata
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...