Comerciantii din pietele Zalaului, dar si unii dintre vanzatorii jibouani se pare ca au gasit solutia potrivita pentru criza financiara care se tine de noi ca o capusa. De curant, ei au inceput sa accepte tichete de masa in schimbul legumelor si fructelor de pe tarabe. E adevarat ca nu toti comerciantii au imbratisat aceasta metoda de plata, insa tichetele reprezinta pentru cei mai multi dintre ei o modalitate de a concura cu hipermarketurile din oras. „Nu mai vine lumea la piata ca pe vremuri. Ne e foarte greu sa vindem marfa, asa ca ne descurcam cum putem. Daca un client vine la mine si imi da un tichet de masa valabil, accept tichetul si il folosesc eu. Practic, tot bani sunt si aia. ne-a declarat Ionica, unul dintr vanzatorii de produse lactate din Piata cntrala a Zalaului. Chiar daca practica este una relativ recenta, pietarii afirma la unison ca nu ar zice nu platii cu bonuri de masa pentru produsele lor, chiar daca nu exista intelegeri semnate cu societatile emitente. In Piata Jiboului, desi mai rare, platile cu bonuri de masa sunt acceptate de vanzatori. „Nu des plateste lumea cu bonuri de masa. Cam de 3-4 ori pe saptamana se intampla sa mi se ofere un tichet in schimbul produselor. Mie imi convine, pentru ca inseamna ca vand de 7-8 lei. Sunt peste 20 de ani de cand vand legume si fructe aici si se simte din plin ca e criza. Banii sunt putini, oamenii nu mai cumpara atat de mult” spunea Lenuta Barsan, o cunoscuta comercianta din Piata Jiboului.
O solutie de strangulat criza, bonurile de masa
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...