Mama din Sanmihaiu Almasului ale carei fete s-au intors dintr-o tabara traumatizate a inaintat o plangere la DGASPC Salaj.
Intrigile continua in cazul prezentat ieri, cu privire la mama indignata care acuza organizatorii unei tabere de faptul ca i-au „infometat si inspaimantat copiii”. Femeia spune ca nu vrea bani in urma scoaterii la lumina a acestui caz, dar isi doreste sa se afle adevarul cu privire la cea ce se intampla in tabara organizata la Barcut, in fiecare vara. Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Salaj spun ca parintii fetelor ar fi trebuit sa actioneze inca din primele momente in care au sesizat o problema in comportamentul copiilor. „Daca exista un abuz fizic sau psihic asupra unui copil, parintii trebuie sa se adreseze medicului legist pentru constatarea abuzului fizic. De asemena, trebuie inaintata si o plangere la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Salaj pentru a cere evaluarea psihologica a copilului, pentru a constata daca exista si un abuz psihic. Daca toate aceste elemente se dovedesc, se anunta organele de politie competente, care au dreptul de a cerceta, iar Protectia Copilului evalueaza in continuare situatia din punct de vedere psihologic si social si acorda sprijin prin consilierea cu specialistii nostri”, a precizat Directorul DGASPC Salaj, Violeta Milas. Mama celor doua fete, Aurica Seiche, spune ca nu a actionat mai repede deoarece nu a aflat de situatie decat pe parcurs. „Nu am stiut unde sa ma duc sau ce sa fac. Fetele mi-au povestit de cand s-au intors de acolo. Am observat ca nu erau bine, dar nu mi-au spus totul. Pe parcurs am aflat, in fiecare zi cate putin. Ceea ce vreau e sa aflu ce s-a intamplat in acea tabara, ca sa nu se repete si cu alti copii”, ne-a mai declarat mama fetelor. Aceasta mai spune si ca reprezentantii organizatiei romano-germane au incercat sa o determine sa nu mearga mai departe cu aceasta poveste si sa rezolve problema pe cale amiabila.
Desi este imbucurator ca exista fundatii care ofera sprijin familiilor nevoiase din Salaj, ceea ce s-a intamplat in tabara de vara de langa Brasov este foarte grav. Metodele occidentale de distractie, in care copiii sunt pusi fata in fata cu lucrurile de care se tem nu sunt potrivite pentru copiii care au crescut in mediul rural in Romania. Ceea ce pentru un copil crescut intr-o metropola americana este o distractie pe cinste, pentru micuta de sase ani din Sanmihai poate reprezenta o trauma ce o poate urmari multa vreme de acum incolo. Organizatorii taberei nu se simt vinovati de situatia creata, deoarece intentia lor a fost sa ofere „un zambet pe fetele acestor copii care nu au nicio vina ca s-au nascut in familii fara conditii”.
„O sa ma zbat pana in panzele albe pentru fetele mele”
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...