Premierul Victor Ponta a anuntat ca ia in calcul ca regionalizarea sa se faca abia la anul. „Daca nu va fi anul acesta si va fi la anul, e o mica problema vizavi de modul de organizare a absorbtiei fondurilor europene, dar poate ca avem timp mai mult ca sa ne gandim sa facem proiectul de regionalizare intr-adevar pentru urmatorii 20-25 de ani. Nu o sa ma auziti curand unde cred eu ca trebuie sa fie capitala vreunei regiuni, pana nu ne lamurim, in primul rand, cate atributii dam regiunilor”, a spus premierul Romaniei.

Senatorul PSD Gheorghe Pop spune ca au de pierdut comunitatile locale
Senatorul PSD, Gheorghe Pop, este de parere ca fara modificarea Constitutiei nu putem realiza regionalizarea, iar fara regionalizare nu prea avem cum sa modificam Constitutia, deoarece aceasta trebuie adaptata nevoilor actuale impuse de statutul Romaniei de stat membru al Uniunii Europene. „Cert este ca avem nevoie de schimbare si ar fi ideal ca in acest an sa se finalizeze procesul de regionalizare, mai ales ca peste doar cateva luni incepe exercitiul financiar european 2014-2020. Ne-ar fi mult mai usor sa atra-gem fondurile europene la ni-vel de regiune, mai ales ca toate comunitatile locale au deja depuse foarte multe proiecte cu finantare europeana si, obtinand finantare, s-ar putea dezvolta echilibrat. Ramane de vazut ce decizie va fi luata in privinta procesului de regionalizare si vom putea dezbate pe larg acest subiect in septembrie, cand se incheie vacanta parlamentara. Atunci vom avea mai multe date si vom putea discuta aplicat. Pana acum, au fost organizate dezbateri publice despre regionalizare in aproape toate zonele tarii, iar romanii au inteles ce inseamna acest proces si cum le va afecta viata”, ne-a declarat ieri senatorul salajean al PSD.

PNL Salaj opineaza ca fara revizuirea Constitutiei, regionalizarea ar iesi prost
Vicepresedintele PNL Salaj, Radu Nistorescu, ne-a declarat vineri ca era bine ca regionalizarea sa se faca anul acesta, dar in conditiile in care referendumul pentru revizuirea Constitutiei nu este posibil, atunci regionalizarea trebuie amanata. „Ca regionalizarea sa poata fi facuta cum trebuie, mai intai avem nevoie de referendumul pentru revizuirea Constitutiei, pentru ca modificarile propuse pentru Constitutie vor veni in sprijinul procesului de regionalizare. Actuala Constitutie nu permite o regionalizare precum cea pe care dorim sa o facem”, ne-a declarat Radu Nistorescu.