Suntem bombardaţi cu informaţii care spun că obiceiurile noastre cresc riscul pentru diferite tipuri de cancer. Ne hrănim cu alimente suspecte, fumăm, etc. Iar una dintre cele mai importante cauze menţionate foarte des este stresul. Dacă e adevărat, la cum se trăieşte in Romania nu avem nici o şansă de scăpare. Cine nu are boala să se aştepte la ce e mai rău. Dar ce spuneţi că, potrivit studiilor, şi lenea este o boală adevărată care creşte riscul cancerului de colon? Lipsa de acti-vitate, se spune, favo-rizează boala. Romanii fumează mult, fapt evidenţiat clar de studii sociologice. Altă pacoste care ne costă sănătatea. Şi cate şi mai cate. Dacă stai puţin şi te gandeşti… care sunt oamenii care mănancă prost? Săracii. Cine suferă de stres in fiecare zi? In care socie-tăţi se fumează mai mult decat in cele sărace, care sunt lipsite de educaţia pentru sănătate? Unde sunt mai mulţi ^leneşi^ decat intr-o societate dezorganizată, fără direcţie? Mă uit in jur şi văd prea mulţi oameni care au toate obiceiurile proaste şi cancerigene. Văd de fapt oameni săraci. Sărăcia asta este un cancer care ne macină sănătatea in fiecare zi. Rămane să stabilim de unde ni se trage sărăcia asta cumplită…
Nu avem nici o şansă
Articole
Toți elevii vor avea acces la programele Cercetașilor României – Protocol cu Ministerul Educației
Ministerul Educaţiei a semnat un protocol de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), a anunțat ministrul Ligia Deca. Această inițiativă își propune să ofere elevilor acces mai facil la activități și programe oferite de Organizație, menite să completeze educația formală și să promoveze un stil de viață activ, sănătos și responsabil față de mediu. „Am semnat protocolul de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR). Sprijinim, astfel creşterea participării tinerilor în programele oferite de ONCR, complementare…
Mai mult...Scrisoare de mulțumire pentru toate educatoarele
Pregătirea unei serbări de Crăciun cu preșcolari – un efort nevăzut, dar de neprețuit În tradiția nescrisă a învățământului preșcolar, apropierea sărbătorilor de iarnă este marcată prin minunata Serbare de Crăciun susținută de cei mici.În spatele unei serbări de Crăciun reușite, în care cei mici strălucesc pe scenă, cu costume impecabile, poezii învățate și colinde cântate cu emoție, se află o muncă susținută și dedicată a educatoarelor. Deși acest efort este de multe ori invizibil, rezultatele sunt…
Mai mult...